Renault Megane: startproblemen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16e

hallo ik heb het volgende probleem als mijn motor koud is zelfs als buiten vriest slaat hij meteen aan rij ik een stukje bv naar een winkel en laat ik hem even staan en ik kom terug en probeer ik hem te starten doet hij helemaal niets meer start motor draait dan niet rond na 3 tot5 keer opniew de sleutel te hebben rond gedraaid slaat hij meestal wel aan start motor is een maand geleden vervangen wie kan mij helpen bedankt mvg john

alvgali

Geplaatst door alvgali , lid sinds 11 jaar geleden

3 Reacties

wovr100582 PRO, 11 jaar geleden

batterij te zwak ?

Heino4267, 11 jaar geleden

Je meldt geen problemen met de rest van de auto, dus ik neem aan dat als je deze verschijnselen hebt, je binnenverlichting e.d. normaal functioneert (= accu okee).
In die gevallen kan het het contactslot zijn, de kabel van het contactslot naar je startmotorrelais (dat zit op je startmotor) of het stekkertje waarmee de kabel op het relais zit aangesloten.
Dat stekkertje kan je zelf controleren. In deze gevallen wordt er door garages wel een tijdelijke kabel met een lampje gelegd en (ook) op dat stekkertje aangesloten. Niet starten + lampje gaat branden "tijdens het starten": startmotor/relais defect.
Niet starten + lampje gaat NIET branden "tijdens het starten": contactslot defect of kabel van contactlot naar startrelais defect.

alvgali, 11 jaar geleden

hartelijk bedankt voor de reacties zal het nakijken mvg john

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.