Renault 0: startproblemen Renault Espace

Ik heb onderstaand probleem in het begin van het jaar ook al aangehaald. Maar aangezien het weer toen beter werd, geen problemen meer gehad. Nu het weer kouder begint te worden spelen de problemen weer op.

Ik heb een Renault Espace 2.2 DCI uit 2003. De auto rijdt prima alleen heb ik bij kouder weer, 4 graden of minder, het probleem dat hij niet wil starten. De startmotor draait goed rond en ook de accu is nieuw. Accu is nogmaals vervangen en doorgemeten.
Als ik dan een powerbooster of startkabels op de accu aansluit dan start hij meteen. Ook doet hij het dan de rest van de dag prima, ook al vriest het. Het lijkt er dus op dat de startmotor op een of andere manier toch te weinig stroom krijgt.
Afgelopen week, toen het erg vochtig was, startte hij wel, maar slecht.
Ik heb nu gehoord dat er misschien sprake is van een zogenaamde "lekspanning". Hoe kan ik dit achterhalen en waar kan ik dit laten nakijken/doormeten in de buurt van Boxtel.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen want 's morgens niet weg kunnen is toch wel een probleem. Alvast bedankt voor jullie reacties.

josoet

Geplaatst door josoet (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

marcel1 (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan meerdere oorzaken hebben,oa bdp sensor,Te weinig compressie (wat is de km stand),Voorgloei installatie. Advies is om de auto op oa deze punten te (laten) controleren.Marcel

josoet (0), 15 jaar geleden

Hoi Marcel,
bedankt voor je reactie. Ik heb heb een BDP-sensor besteld en ga het daar eerst mee proberen. de KM stand is 146.000.

josoet (0), 15 jaar geleden

Hoi Marcel,

nogmaals bedankt. Heb de BDP-sensor vervangen en hij start weer perfect. Ook nu het gevroren heeft slaat de motor meteen aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.