Renault Laguna: Stekker trekhaak

Bouwjaar: 2003

Je kunt voor een trekhaak 2 verschillende bekabeling kopen.
1. met 7 polige stekker en
2. met 13 polige stekker.
Maar wat is nu het verschil hier tussen?

Alvast bedankt voor jullie antwoord.

Ron

vlemee

Geplaatst door vlemee (50) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ejnn (0), 18 jaar geleden

Het heeft volgens mij te maken met wat je er achter gaat hangen. De 7 polige is de standaard voor bijna alle aanhangwagens. De 13 polige voor bv carvans. Het verschil is dat er meer massa+continue stroom naar achteren gaat. Pas wel op bij een aanschaf van een 13 polige stekker. Je hebt van een 13 polige stekker 3 varianten (misschien wel meer). Er zijn 2 uitvoeringen waarbij een 13 polige stekker een 7 polige stekker kunt gebruiken. Dit zijn de stekkers Welt-Stecker (WeSt)en Multicon.

sgm (0), 18 jaar geleden

Hou ook rekening met het nu verplichte mistachterlicht op aanhangers. Op een 7-polige is nog 1 draad over hiervoor, maar mischien is die op sommige (andermans) aanhanger misbruikt voor iets anders.

vlemee (50), 18 jaar geleden

Is het verstandig om een gebruikte trekhaak aan te schaffen of is dit af te raden.

Ron

ejnn (0), 18 jaar geleden

Hallo Vlemee

Ik heb nog iets verder nagekeken en blijkt dat de 7 polige stekker ook kunt gebruiken op een 13 polig contact. Renault heeft een universele contact, welke ik hierboven heb beschren. Vraag dit voor de zekerheid na bij de Dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.