Renault Laguna: G3 en Backfire

Bouwjaar: 2001

Mijn laguna grand tour 1.8 16v G3 doet af en toe backfire maar dat heb ik alleen met optrekken waardoor kan dat ontstaan, en als dat gebeurt dan schiet er een kleine dopje wat om de carburateur zit dan gaat de auto op hoge toeren ? helppp.

RenaultMan

Geplaatst door RenaultMan (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je er wel gas bougies in?

RenaultMan (0), 18 jaar geleden

Hoi sjaak o dat weet ik niet want ik ben nou een maand bezit in deze auto maar ik heb net de dealer gebelt en daar zeggen ze van het kan misschien aan boubine liggen? maar moet er gas bougies in want de dealer zei dat het niet uitmaakt normale of gas bougies?

RenaultMan (0), 18 jaar geleden

Ik heb net 4 nieuwe bougies gekocht van bosch super 4 met 4 punten voor betere ontsteking. Ik weet niet ik hoop dat het helpt. En ik heb het nagevraagd hier hoef geen speciale gas bougies in.

MHB (0), 18 jaar geleden

Dopje is soort overdrukventiel om te voorkomen dat bij backfire het inlaatspruitstuk ploft. Als ie eraf floept het je een lek en zuigt de motor valse lucht aan. Vandaar hoge toeren. Meestal is backfire ontstekingsprobleem, dus bougies vernieuwen en bobines checken.

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Toch is het wel verstandig om die vierpunts bougies te monteren.
Wordt het waarschijnlijk wel beter van.

sgm (0), 18 jaar geleden

Wat voor merk LPG installatie is het?

Als het een Eurogas is met onderdrukventiel kan daar mischien iets aan stuk zijn.

willyvan (5) PRO, 18 jaar geleden

kijk of er een van de bobines niet half stuk is dan vonk ie opzij in plaats van onderen lekt ie weg komt heel veel voor,kun je het beste de auto laten lopen en de bobine een voor een stukje omhoog lichten als je dan opzij vonkjes ziet dan is deze bobine stuk bij de 16 klepper hoef je geen bougies met 4 puntje te monteren maar gewoon bougie 7700 500 155.
en bij een enkele renaults lagunas (alleen met eurogas) met de siemens map sensor(in plaats van de ac delco) moet er aanpassing gedaan worden als deze niet uitgevoerd is

RenaultMan (0), 18 jaar geleden

Hoi ik heb het nagekeken het is een eurogas installatie, ik rij nu paar dagen en momenteel heb ik nog geen backfire gehad dus ik snap het ook niet meer? en wat voor aanpassing moet er gedaan worden zoals wat moet ik aanpassen?? en ik heb nieuwe bougies al gekocht van het merk Bosch super4 dus ik wil het toch uitproberen misschien dat het toch zal helpen.

RenaultMan (0), 18 jaar geleden

En wat kost een nieuwe bobine als die kapot is??? Ik denk niet dat ie kapot is want anders zal die iederekeer wel backfire doen toch?

sgm (0), 18 jaar geleden

Ik heb een aantal auto's in de handel gezien met een Eurogas. Daar wordt een ring tussen inlaat en luchtfilter gezet. Daar komt dan gas uit door de onderdruk die daar heerst.

Als nu dat ventiel vuil is (dat gebeurt, ook de gasklep wordt vuil), kan deze wel eens open blijven staan en dan vormt er zich explosief mengsel in de luchtfilter, die dan vervolgens ontstoken wordt. Zo af en toe een vonk van een gemiste slag is niet zo heel vreemd bij een automotor. Maar in jouw geval doet het boem :-)

Oplossing is reinigen en eventueel opnieuw afstellen van die onderdrukklep. Je kunt het reinigen (doek met wasbenzine of zo) zelf doen en dan kijken of het over is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.