Renault Megane: stil vallen tijdens rijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 14i 16v

Goedendag, ik heb een probleem met mijn megane coupe 14i 16 v van 1999 als ik hem s'morgens start geen probleem loopt goed ook stationair. Rij ik weg gaat goed tot ik soms ik het een halve kilometer maar heb er dagen bij pas na 5 kilometer maar heb er ook dagen bij dat hij als een zonnetje loopt. Als de megane begint af te slaan gaat hij stotteren en valt hij dood meestal onder het rijden soms als ik het gaspedaal intrap met de koppeling wil hij nog wel weer oppakken en dan kan het de hele dag goed gaan zonder een verkeerde slag. Vanmorgen was het hopeloos 4 keer afslaan onder het rijden stinkt verschrikkelijk naar benzine en de eerste 10 minuten niet meer willen starten als hij dan wel weer wil starten staat hij op 8 honderd toeren loopt op naar de 2000 toeren valt dan dood. Even laten staan plus minus 5 minuten later starten en dan loopt hij weer goed.Garage geweest maar uitlezen was er geen probleem. Wie kan mij helpen bij dit probleem............

benny221

Geplaatst door benny221 , lid sinds 11 jaar geleden

10 Reacties

Tiguan PRO, 6 jaar geleden

Wat vaak voor komt is dat de BDP sensor niet goed meer is, vervang BDPsensor + Kabel

benny221, 6 jaar geleden

ik dacht dat als deze stuk is dat hij helemaal niet meer starten wil dat is mij altijd verteld. Maar ik zou morgen een nieuwe ophalen ben benieuwd als dat het is. Bedankt voor u mailtje,

Tiguan PRO, 6 jaar geleden

dat hoeft niet zo altijd te zijn, door temperatuur verandering kan de sensor vreemde klachten veroorzaken, de kabelstekker is ook een probleem. bij de Renault dealer is compleet BDP sensor + stekker en draad verkrijgbaar (modificatie set)

benny221, 6 jaar geleden

ik heb het gasklephuis schoon gemaakt en nu is mij ook verteld dat de temperatuursensor ook dit probleem kan veroorzaken is dat ook zo.....Vindt het wel raar wat bij het uitlezen gaf hij bij de dealer geen fout codes aan. Als de temperatuur sensor stuk zou zijn moet er toch een code uit komen. Maar hij gaf niets aan volgens de dealer maar toch loopt hij niet goed.

kaleido 1 PRO, 6 jaar geleden

Een defecte bdp sensor genereerd geen foutcode , temperatuur sensor live uitlezen , geeft alleen een foutcode als hij niets meer meet .
Maar BDP sensor is bij mij ook de eerste verdachte.
Zit met 2 boutjes vast tegen het motorblok recht boven de versnellingsbak.
Schoon maken wil ook nog wel eens helpen.

benny221, 6 jaar geleden

bedankt voor het mee denken ga er morgen weer mee bezig je hoort nog van mij.

benny221, 6 jaar geleden

De bdp sensor vernieuwd maar helaas heeft het probleem nog steeds.

hobby-monteur, 6 jaar geleden

ontstekingsmodule wil ook wel eens soortgelijke klachten geven.Maar met live data kun je gerichter zoeken,anders kun je beter meteen alle onderdelen bestellen,scheelt heen en weer rijden.

abc PRO, 6 jaar geleden

is de slang van de MAP sensor niet gescheurd.

benny221, 6 jaar geleden

Goedendag het probleem is opgelost het was de temperatuursensor een nieuwe er in en hij loopt weer als een zonnetje.En is niet meer stil gevallen onder het rijden rijden hoop dat het zo blijft.Allemaal bedankt voor het mee denken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.