Renault Megane: stoeken alleen in 2de versnelling

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo allemaal,

Als ik mijn auto in de 2de versnelling zet gaat hij behoorlijk bokken, als ik een beetje slip met de koppeling tot hij boven de 3000 toeren zit dan gaat het weer goed? Het vreemde is dat hij dit alleen in de 2de versnelling doet.
Loopt sinds de laatste week ook wat hoger in toeren bij stationair draaiende motor, zat eerst zo rond de 800 en nu rond de 1500.

Bedankt alvast voor de hulp!

Groetjes Peter

topaas

Geplaatst door topaas (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Hoi Peter, volgens mij heeft de motor last van valse lucht . Doe net als een dokter een slangetje in een oor en luister waar het sist. Vanaf het spruitstuk loopt naar de mapsensor een rubber slangetje ,vaak scheuren ze in de lengte open. Dat laat de motor sneller draaien maar de ECU raakt van slag omdat hij de corresponderende druk veel te laag vindt. In laat-spruitstukpakking zou ook nog kunnen ,maar die zijn al jaren van plaatijzer. Ook met remmenreiniger spuiten kan ,maar denk om je ogen , Succes Jan

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

slang map sensor controleren

topaas (0), 14 jaar geleden

Punt en ABC,

Bedankt voor de tip, slangetje was inderdaad gescheurd ( aan 2 kanten ) had nog een stukje slang liggen, deze ertussen gezet en stoeken/schudden is afgelopen tevens is het toerental nu weer normaal.

Super bedankt !!!!

groetjes Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.