Renault Megane: foutmelding inspuiting

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,5 dci

Ik ben in het bezit van een megane 1,5 dci (2003) 162000km met het volgende probleem.
Als de auto warm is en ik geef meer dan half gas gaat op een gegeven moment de rode stop lamp branden met de meling inspuiting en houdt in.
Dit doet hij als hij alleen warm is, bij gas terug gaat deze melding weer uit maar naarmate ik meer rijdt dus warmer wordt komt dit vaker en sneller terug en houdt hij in.
Ik zie wel wat lucht in de leidingen wat ik wel weg kan halen met het balgje maar komt weer terug.
Bij de garage geweest en hebben de computer aangesloten daar gaf hij de fout brandstofdruk regelaar, deze vervangen maar nog steeds het zelfde probleem.
De garage zecht dat het meerder oorzaken kan hebben. Heeft er iemand dit al eens eerder meegemaakt zodat ik weet wat ik moet laten doen voordat er nog meer dure onderdelen vervangen worden zonder resultaat.

mabro

Geplaatst door mabro , lid sinds 11 jaar geleden

7 Reacties

oldford PRO, 11 jaar geleden

Weet je toevallig de exacte foutcode?

mabro, 11 jaar geleden

de foutcode is P0089 brandstofdrukregelaar maar deze is inmiddels vervangen.

oldford PRO, 11 jaar geleden

Eerst maar eens gaan rijden met dealer uitleesapparatuur en dan het probleem gebied opzoeken.
Dan gewenste en werkelijke raildruk met elkaar vergelijken. Als die veel verschillen parameters m.b.t. de aansturing van de raildrukregelaar controleren.

mabro, 11 jaar geleden

bedankt voor de info zal ik vanmiddag als ik naar de garage ga waar men eerst het brandstof filter gaat vervangen zeker meenemen ik hou u op de hoogte

mabro, 11 jaar geleden

bedankt voor de info zal ik vanmiddag als ik naar de garage ga waar men eerst het brandstof filter gaat vervangen zeker meenemen ik hou u op de hoogte

mabro, 11 jaar geleden

Maandag bij de garage geweest en de raildruk laten controleren en in orde. Tevens leidingen pomp en verstuivers gecontroleerd en in orde.
De inlaat lucht temp meter is kapot dwz deze gaf bij koude motor 115 graden aan deze is losgekoppeld en heeft nu een vaste waarde van 40 graden.
Uiteindelijk het brandstof filter vervangen en er zat geen lucht meer in de leidingen.
Gisteren 200km gereden en geen problemen gehad. Het brandstof filter zit erchtsvoor en is van het type dat je niet uit elkaar kan halen, dus wat er nu fout zit in het filter is dus onduidelijk maar hoogstwaarschijnlijk wel het probleem.
nu alleen nog de temperatuur sensor vervangen.
oldford hartelijk bedankt voor uw reactie.

oldford PRO, 11 jaar geleden

Meestal heeft de lucht temperatuur niet zo'n grote invloed, maar als die 115 graden aan geeft heb je toch een probleem.
Maar goed het is gevonden en bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.