Renault Laguna: Stoel demontage en klep autoradio

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Aangezien ik geen antwoorden had gekregen op de vraag die ik eerder heb gesteld, vraag ik het nog maar eens. Ik wil de problemen graag verhelpen en ga er vanuit dat er vast wel iemand een tip heeft.

de klep die de radio afdekt is lam, wrs de veer los gesprongen, krijg echter de klep niet los. Asbak en kaartreader verwijderd echter daarna krijg ik de ventilator unit er niet uit. Kan hem er niet uit halen aangezien het frame waaraan deze zit er net voor zit.


Het mechanisme om de bestuurdersstoel in de onderrug te verstellen is lam, is dit een bekend euvel? is het veel werk om de stoel daarvoor uit elkaar te halen om het probleem te ontdekken/verhelpen?

zeeuw_meeuw

Geplaatst door zeeuw_meeuw (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,
je probleem met de stoel is wel gekend ja... toch bij mij. Best haal je de stoelbekleding van de rug er af door deze naar boven eraf te schuiven. Je zal wel de hoofdsteungeleiders en wat klemmetjes moeten lossen. Het probleem zijn de kabels die het ijzeren frame opspannen of lossen over gaan. Ik heb in een Renault garage gewerkt en heb toen een volledige set vervangen (ijzeren verend frame en kabeltjes). Ik weet niet of de kabeltjes ondertussen apart verkrijgbaar zijn of te herstellen?
De afdekklep van de radio heb ik ook al enkele keren vervangen, maar dat is al 2 jaar geleden... Ondertussen bij ander merk en ik ben al hier en daar wat vergeten.
Als ik het me goed herinner, moet je zelfs heel wat demonteren! Maar het bedieningspaneel van verwarming kan je eruit duwen langs achter als je de radio eruit hebt. Zo maak je het minste krassen. Nu volgens het werkplaatshandboek moet je heel wat meer van je dashboard demonteren. Het klepje en radiosteun zijn 1 geheel. Ik denk dat als je het handschoenkastje en display bovenaan dashboard weghaalt, je al meer zicht krijgt op de zaak. Het is niet simpel in elk geval... Succes!

zeeuw_meeuw (0), 15 jaar geleden

Allereerst bedankt voor je antwoord. Ik was er al bang voor dat het een klus zou gaan worden. Om te voorkomen dat je airbag problemen geeft is het losmaken van de massa voldoende?
Die radio klep is niet zo heel erg maar het is wel aardig als het weer normaal werkt. WAs het bij jou toen ook een veer die het probleem was? (daar ga ik vanuit bij mij)

biged1971 (0) PRO, 15 jaar geleden

Om De Klep Los Te Krijgen Moet Je Ongeveer Het Gehele Dashboard Verwijderen Zit Namenlijk Via De Achterkant Vast Gemaakt (handig He)

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Ja, Biged heeft gelijk, maar het is me gelukt zonder dat te doen. De schroefjes zijn langs achter los te draaien, maar als je niet te dikke vingers en handen hebt, lukt het wel langs kleine openingen. De veer zit opgespannen achter een haakje. Dat haakje breekt af en de veer schiet los...
Ja, massa losmaken is goed. Voor alle veiligheid een halfuurtje wachten. Bij Renault kan je de airbagrekeneenheid blokkeren met het diagnosetoestel en kan je onmiddellijk aan de slag. Succes!

zeeuw_meeuw (0), 15 jaar geleden

ok, bedankt voor jullie tips, weet ik weer iets meer, nu weer even moed verzamelen om eraan te beginnen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.