Renault Laguna: startproblemen als motor warm is

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16V

Hallo,

De motor van mijn Laguna start slecht als hij warm is en hij een half tot 2 uur stilgestaan heeft. Als de motor koud is of bij weer vochtig is start hij goed. Incidenteel start hij bij koud weer ook slecht. De situatie lijkt steeds slechter te worden, hij start steeds moeilijker. Ook slaat de motor soms af als ie koud is, bij lage toerentallen. Verder loopt de motor goed. Een enkele keer lijkt ie stationair 'een keer over te slaan'.
Het zal waarschijnlijk OF de BDP sensor zijn, OF de temperatuursensor van de inlaatlucht. Aan de stekker van de temp.sesnor heb ik gerommeld als de motor niet wilde starten, en in de meeste gevallen startte hij dan.
Gek genoeg kan ik de BDP senso niet vinden, ook niet op mijn Renault Dialogys CD Rom.

Wie kan me helpen met dit probleem, en waar zit de BDP sensor?

Jan Kees

peugeot304coupe

Geplaatst door peugeot304coupe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

autobedrijf van breugel (0) PRO, 15 jaar geleden

ik denk inderdaat bdp sensor, vervang ook meteen de stekker(kun je bij de dealer bestellen).
stekker door solderen!!
sensor zit op vliegwielhuis net onder je aanzuigbuis van luchtfilter!
2x bout met sleutelwijdte 10.

peugeot304coupe (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Ik heb de sensor gevonden, gedemonteerd en gereinigd, er zat namelijk staal-slijpsel aan de sensor, wat volgens mij kan duiden op dat de sensor het de ene keer wel doet, maar de andere keer geen correct signaal geeft.

We wachten komende dagen af hoe hij start...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.