Renault Mégane 2012: Storing automatische parkeer rem

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 090E, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Eergisteren reed ik op de snelweg (90 km op de cruise) op een besneeuwde weg bij 15 graden onder nul toen ik plotseling de melding kreeg: controleer parkeer rem. Het oranje storing lampje op het dashboard brandde en ook 2 rode knipperende lampjes, 1 op het dashboard en 1 op de handrem handel. Op een parkeerplaats gestopt en de handrem werkte naar behoren. Ik heb de motor uit gezet en nogmaals alles gecontroleerd. Niets afwijkends kunnen vinden, behalve de storing melding. Motor gestart en weg gereden, na ongeveer 500 meter een tweede storing melding: Stop auto, rood lampje en geluid signaal. Contact gehad met de WW, weer van alles gecontroleerd en hadden ook geen oplossing. De laatste 200 kilometer door gereden met de vermeldde storing melding. De accu los gemaakt en deze na 3 uur weer aangesloten. Meldingen kwamen gelijk terug. Kleine toelichting, het gebeurde rond 02.00 uur in het Noorden van Zweden waar hulp niet om de hoek te vinden was. Inmiddels contact gehad met een Renault dealer die helaas ook geen oplossing had. Iemand enig idee waar ik het probleem moet zoeken? Of hoe ik de storing melding kan uitzetten.

dejeeper

Geplaatst door dejeeper (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (300) PRO, 1 jaar geleden

Vrees toch dar het een bezoek aan een dealer of een universele garage om uit te lezen en van daaruit verder , resetten zonder apparatuur gaat niet.

dejeeper (0), 1 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.
Er komt deze week iemand om de computer uit te lezen. Overigens denk ik dat ik het probleem gevonden heb. Het blijkt dat de linker handrem niet functioneert. Vermoedelijk de remklauw inclusief de elektromotor vervangen. Ik ga nog wel kijken of er een aansluiting of draad probleem is.

kaleido 1 (300) PRO, 1 jaar geleden

Prima

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.