Renault Clio: Storing elektrisch systeem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

Sinds gisteren begint tijdens het rijden het motormanagement lampje te branden. Dan is de power uit de auto en komt heel traag op toeren. Auto aan de kant en opnieuw starten en dan is het lampje uit en loopt de motor weer goed. Maar even later springt het lampje weer aan. Vanavond start ik de auto en begint het lampje direct te branden. Motor weer uit en na drie keer starten brand het lampje weer. Probleem voorgelegt bij de garage en hier vroegen ze of ik andere benzine had getankt (is niet het geval). Eerder (1,5 jaar geleden) is er een lambdasonde vervangen.
Heeft iemand enig idee wat (de oorzaak van) het probleem zou kunnen zijn?

Yoeri_Natascha

Geplaatst door Yoeri_Natascha (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik zou beginnen met het uitlezen van de foutcodes.
Dat geeft een ieder geval een zoekrichting aan.

A.Smit (0), 11 jaar geleden

Bij de 1.2 komt het vaak voor dat door vervuiling van het inlaattraject deze storing wordt aangegeven. Uitlezen komt dan ook regelmatig uit op gasklep vervangen. Vaak is reinigen van de gasklep al voldoende hoewel de dealer dat niet snel zal voorstellen.

Als je naar de garage gaat om te laten uitlezen zorg er dan voor dat het lampje brand als je daar aankomt en laat dan de motor draaien. Als het lampje net weer uit is en de storing is niet in het geheugen opgeslagen is het moeite voor niks. Ik heb dezelfde storing gehad en het heeft een half jaar geduurd voordat kon worden vastgesteld wat het was. Volgens de garage een gasklep probleem, in werkelijkheid overslag van de bougiekabel op cilinder 1. Dit alleen maar om aan te geven dat uitlezen niet heilig is. Ga in ieder geval naar een Renault specialist. Veel algemene garages hebben moeite met de toch wel specifieke Renault eisen wat betreft onderhoud en reparaties. Ik heb er al heel wat gezien waar reparaties niet goed waren uitgevoerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.