Renault Scenic: storing lampje blijft branden

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 1.4 55KW E7J

Storings lampje ( + stop/ABS/service/handrem,lampje) is gaan branden onderweg. Koelvloeistof was te laag en is bijgevuld. Lampjes bleven branden . Storing uitlaten lezen. met volgende resultaat: 2de lambda sonde, cruise controle begrenzer, ABS rekeneenheid. Wij hebben de 2de lambda sonde vervangen en alles laten resetten en weer uit laten lezen. Lampjes branden nog allemaal en de storing van de cruise controle staat er nog in . Terwijl deze auto geen cruise controle heeft.
Wie weet hier iets op ? ?

jaaphospers

Geplaatst door jaaphospers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

eerst en vooral eens bij een andere dealer gaan. Ik weet niet bij jullie in Nederland, maar hier bij ons hebben we heel WEINIG Renault-dealers die echt goed overweg kunnen met hun eigen diagnoseapparatuur.

Doen jong, zoek eerst een andere dealer voor een tweede mening.

ocin219936 (0) PRO, 17 jaar geleden

De storing van de snelheidsregelaar/ begrenser mag je negeren, deze rekeneenheid software zit in meerdere renaults, (b.v.) clio 2 met snelheidsregelaar, daar is deze storing wel van toepassing. Gezien de lampjes die branden zit er een storing in de ABS en niet de in de inspuiting, dan gaat immers het motormanagement lampje branden en niet de abs. Mischien heb je een gebroken signaalring op een van de aandrijfassen.vergelijk de weerstanden van de opname elementen abs eens met elkaar. Heeft deze auto een gaskabel? dan heb je namenlijk helemaal geen 2de lambda sonde. Succes verder

8je (0) PRO, 17 jaar geleden

Kan het niet gewoon een te laag remvloeistofnivo of defecte vlotter zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.