Renault Megane: Storing reageert soms niet bij gas geven

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Wij hebben een vreemd probleem met onze Megane 1 phase 2 1.6 16v.

Bij koude start doet de auto het altijd goed. Als we ermee gaan rijden gaat hij op een gegeven moment raar doen. Hij gaat dan stotteren en als je dan gas geeft, veel gas of half gas, valt de motor uit danwel helemaal terug. Als we heel weinig gas geven blijft hij wel lopen. Als we dan de auto even rust geven en flink kort stondig gas geven / pompen dan gaat hij het weer doen. Vandaag op weg naar de wasplaats ging hij na ongeveer 3,5 km raar doen. Na het wassen geen enkel probleem meer. Wel aan laten staan tijdens het wassen.

We hebben geprobeerd om de bobines bovenop los te halen een voor een. Ze werken volgens mij alleen naar behoren. We hebben een nieuwe liggen maar we denken dat dit nu niet het probleem is.

Wie o wie heeft een idee. De auto geeft ook geen storing.

Ben van Loon

Geplaatst door Ben van Loon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ksie2 (0) PRO, 15 jaar geleden

Probeer eerst 4 nw bobine,s te monteren ondanks dat je er niets aan ziet.Controleer ook de bougie,s en stel ze evt af.Ik denk dat je de vliegwielsensor incl nw stekker gewoon moet vernieuwen.Deze geven vaak problemen zonder dat er een storing is uit te lezen.

Ben van Loon (0), 15 jaar geleden

Ksie2, bedankt voor uw reactie. Ik heb zojuist de bougies schoongemaakt en die moeten zo ie zo van de week worden vervangen. Er zat roest öp en ze leken me aardig versleten. Verder zat er gewoon zand in de luchtfilter en er zaten ook bladeren in.
het luchfilter was zo verschrikkelijk vuil dat ik zeker weet dat de dealer deze de laatste keer niet heeft vervangen. De plaklaag liet al los. Ook die ga ik vervangen. Nu alles schoongemaakt en nu rijdt ze weer goed. KAn het zo zijn dat voornoemde de problemen veroorzaakte aan onze Megan cabrio?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.