Renault Grand Espace: stotteren bij gas geven

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.0 V6

Hallo,

Heb eergisteren tijdens het rijden last gehad van inhouden / stotteren tijdens het extra gas geven, optrekken. Bij constante snelheid geen probleem en ook stationair niet. Ben even langs een garage gereden om te vragen of ik hier nog mee naar huis kon rijden. Dit kon maar tijdens naar huis rijden begon het stotteren ook op te treden tijdens constante snelheid. Ben voorzichtig naar huis gereden en nu stottert íe ook stationair. Doet 'ie trouwens zowel op LPG als Benzine. Weet iemand wat dit kan zijn en kan ik nog met de auto naar een garage rijden of moet ik m op laten halen ? De G3 installatie zit er 6 weken in en niet eerder iets gemerkt.

Alvast bedankt voor reacties,

nogeenespacerijder

Geplaatst door nogeenespacerijder (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

Conteroleer eerst de basis dingen eens bougies/ bougieskabels en ontsteking..... Mogelijk vocht daarna verder gaan zoeken bij de massa/ lucht toevoer

nogeenespacerijder (0), 16 jaar geleden

dank je, heb de bougies waar ik bij kan nagelopen en geen probleem hier. Kan niet bij de andere bougies die liggen te diep onder het blok. Deze zouden ok moeten zijn aangezien ze 35.000 km geleden verwisseld zijn toen de distributieriem werd vervangen. Ik ga vanmiddag even verder frutten, dank voor je reactie!

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

Dat ze verwisseld zijn is natuurlijk geen garantie dat er geen probleem mee kan opdoen.... Ik zou toch voor de zekerheid proberen erbij te komen om ze te controleren. Hoe kun je het stotteren verklaren... valt je vermogen even totaal weg of vallen er wat cilinders weg dus dat je op minder poten rijd?

nogeenespacerijder (0), 16 jaar geleden

het lijkt op het gevoel alsof er cilinders dus niet totaal vermogen dat wegvalt. Het vreemde is dat als de motor koud is het niet optreedt maar zodra het een beetje opgewarmt is begint het gesodemieter. Ben ermee langs een dealer gereden om te motormanagement systeem door te meten maar dit gaf als resultaat dat het geen motorisch probleem was. Toen ik vroeg of dit doormeten ook bougies en bombine beetpakt zeiden ze dat dit het geval is maar dit vraag ik me af. De monteur beweerde dat het m'n voorbanden zijn maar ik herken dit stotteren niet als zodanig, verklaard ook niet waarom het optreedt bij gas geven. Kan het een probleem met de inspuiting zijn ?

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

Je zei dat ie het ook stationair doet hoe kunnen je voorbanden dat zijn als je stil staat....? lijkt mij toch dat bepaalde cilinders het dan laten afweten. Als het systeem geen foucode geeft.. is de inspuiting wel goed denk ik Vocht wil namelijk nog al eens voor problemen zorgen bij je bougies... Zijn je kabels goed controleer de kelken eens als deze kapot zijn krijg je dus een valse vonk naar je blok... Je verdeelkap droog..? dit omdat het lijkt dat bepaalde cilinders uitvallen denk ik dat je toch moet zoeken in de ontsteking. Namelijk als je brandstof/luchttoevoer faalt dan is dat meestal over alle cilinders denk ik. Zoals sterke vervuiling van het gaskleppenhuis. Kijk ook eens op de topics ( zoekfunctie ) of je er wat meer over kan vinden misschien zijn er meer problemen van altijd handig om daar te zoeken.....

ksie2 (0) PRO, 16 jaar geleden

Bobine,s komt wel voor.Is een set voor 3 cilinders.

nogeenespacerijder (0), 16 jaar geleden

hallo, probleem verholpen. Bij dezelfde garage als waar ze het mmsysteem hebben uitgelezen (deze gaf alles OK) toch na wat aandringen alles opgehezen en met de hand / visueel bobines en bougies nagelopen. In één van de onderste / achterste bougiekamers stond een laagje olie met wat vocht en zodra de motor warm werd ging dit condenseren met als gevolg dat de bougie niet goed werkte waardoor een cilinder uitviel. Zeer adequaat en zonder verder kosten (ik had al betaald voor het uitlezen en 2 nieuwe banden) door de garage verholpen. Mijn vraag natuurlijk hoe het nou kan dat het uitlezen geen probleem bij de inspuiting gaf? Antwoord en denk ik goed om te weten voor andere LPG rijders: vanwege de LPG installatie wordt de lamdasonde niet uitgelezen maar de installatie en deze geeft dan geen gebreken door. Of het waar is weet ik niet maar rij inmiddels weer prima, motor loopt als een zonnetje. Mocht het binnenkort weer optreden dan laat ik het jullie weer weten. Dank voor jullie beider reactie!

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

nice toch vocht goed verholpen graag gedaan hoor.!!!!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.