Renault Espace: stotteren en soms afslaan tijdens overschakelen naar gas

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Ik heb een Renault Espace 2.0 LPG en deze stottert of slaat soms af na het overschakelen op gas. Een tijd geleden reed hij helemaal niet meer op gas en toen is de gaspomp en tank vervangen (heeeel duur grapje) Een tijdje (paar weken) ging het goede maar nu is het weer ellende. Wie heeft een idee waar ik het probleem zou kunnen zoeken?

DaniR6

Geplaatst door DaniR6 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Rijdt de auto wel goed op benzine?

DaniR6 (0), 14 jaar geleden

Ja de auto rijdt wel goed op benzine!

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Dan zit de fout in het gasgedeelte. Totdat dit gerepareerd is zou ik op benzine blijven rijden om verdere schade zoals verbrande kleppen te voorkomen.
Maak een afspraak met een gas-specialist om het gas-systeem te laten repareren.

DaniR6 (0), 14 jaar geleden

kheb de garage maar ff gebelt voor een afspraak. Volgens hun was de gaspomp (toen) iig duidelijk kaduk (kheb `m ook meegekregen) Ze gaan er naar kijken en gaven mij door alleen niet op gas te rijden als hij constant stottert. We zullen we zien !

DaniR6 (0), 14 jaar geleden

De auto is bij de garage geweest en ze hebben 2 relais en een kabelboom vervangen. Wordt een dure auto zo! Maar goed tot nu toe heb ik geen last meer gehad van het gestotter.
Trouwens! Weet iemand hoe ik de bougies kan vervangen? De lange tules op die op de bougies zitten krijg ik er niet af. Uiteraard heb ik hierbij eerst de bouten losgedraaid.

DaniR6 (0), 14 jaar geleden

Vandaag weer het gestotter hoor! Hij doet het alleen bij lage toeren op gas. De auto houdt dan in en gaat stotteren en als ik dan flink gas geeft doet hij het weer normaal. Denk dat ik toch morgen de bougies eens ga vervangen. Wie heeft weet hoe ik die tules van de bougies eraf kan halen?

DaniR6 (0), 14 jaar geleden

vandaag bougies vervangen en dat was ook echt wel nodig want er zagen er 2 echt niet uit. Leken wel fabrieksbougies maar goed hij loopt iig wel beter ook stationair. Maarrrrrr helaas bij het overschakelen naar gas op lage toeren gaat de auto weer inhouden en stotteren. Gas geven heeft dan geen zin maar na een tijdje pakt ie `m weer op en doet hij het weer normaal. Ik denk zelf dat het iets met de druk te maken heeft. Maar weer naar de garage en dan moeten ze me maar tegemoet komen.

VG392 (0), 14 jaar geleden

Hallo Dani,

Er is een kans dat bij het lopen op lpg er toch 1 benzine injector benzine blijft geven.
Meestal is dat de 4de, meest rechtse.
Dan is de benzine injector onderbreekmodule stuk.

Groeten,

Kees

DaniR6 (0), 14 jaar geleden

Je bedoelt de onderbreek relais? die zijn namelijk al vervangen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.