Renault Clio: stuurbekrachtiging weg/sissend geluid

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2i

Deze Clio 1.2i uit 1996 heeft vrijwel geen stuurbekrachtiging meer en geeft bij sturen ( zowel rijdend als bij stilstand ) een sissend geluid vanonder uit de stuurkolom.
Het olieniveau is goed en je hoort de pomp ook werken wanneer er gestuurd wordt, het heeft alleen geen effect.
Al diverse keren geprobeerd om te ontluchten ( dop eraf en diverse malen geheel van links naar rechts draaien), maar ook dit helpt niks.
Als ik luister bij een draaiende motor, draaiend aan het stuur lijkt het sissende geluid vanaf het stuurhuis te komen alsof het ergens lek is...toch verliest de auto geen vloeistof....

Weet iemand de oplossing hiervoor ?

BVD

Fiesta1.8D

Geplaatst door Fiesta1.8D (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

teunissen (0), 12 jaar geleden

het geluid komt hoogstwaarschijnlijk van de stuurbekrachtigingspomp.
De hoeveelheid olie die hij rond moet pompen is te groot door dat het stuurhuis te veel olie moet rondpompen. En in de pomp zit een restrictie (Kleine opening ) en die grote hoeveelhied olie perst hij dan door dat kleine gaatje en dat is dat laawaai wat je hoort.
Ik heb toen de olie ververst en dat heeft wel geholpen en is hij beter gaan werken.
Dat is in eerste instantie in iedergeval niet de kosten.
Mocht het niet overgaan , dan zal het stuurhuis vernieuwd moeten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.