Renault Megane: Stuurkogel of .....?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dti

Al enige tijd hoor ik een ratelend geluid als ik met de auto links of rechts rijd.. Als ik de stuur naar links draai tijdens het rijden dan hoor ik dat geluid meer dan wanneer ik naar rechts draai!
Er is mij verteld dat het niks ergs is en dat ik er nog wel 1,5 jaar mee kan rijden (door medewerker anwb).
Nu wil ik graag van het geluid af zijn en gewoon laten maken! Weet iemand waar het ratelende geluid vandaan kan komen? Is het de stuurkogel die veranderd moet worden of is het iets anders (bijvoorbeeld fuseekogel)??

Hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Alvast bedankt

Rayen84

Geplaatst door Rayen84 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

nou het lijkt mij meer een homokoneet die je hoort laat de boel al vorens tevervangen goed controleren zodat niet het verkeerde vervangen wordt.

groetjes jan.

jaap4744 (0), 13 jaar geleden

nou jan heeft gelijk. is homokonet. l of r. als je het zelf gaat doen .veel werk. ik doe het zoo ik haal 2 homokonet van de sloop. wel bij een bekende sloop dan kan je wat terug brengen en dan gok ik welke het is .als je meer info wil hoor ik het wel

mvg jaap

Rayen84 (0), 13 jaar geleden

Bedankt heren!
Gisteren heeft er iemand naar gekeken (geen garage) en die heeft mij verteld dat het eventueel een aandrijvingsas kan zijn.
Nu ik jullie reacties lees is het wel iets anders!

dodgedriver0 (0), 13 jaar geleden

Goedemorgen,
Homokineet of aandrijf-as is hetzelfde.
Alleen een andere benaming ervoor.

grtjs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.