Renault Clio: stuurspeling clio 1.2 stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 energy

Hallo.
Ik heb hier een Clio 1.2 energy Storia staan uit 1994. Deze auto heeft speling op het stuur.
Kan iemand e.v.t. met tekeningetjes uitleggen hoe ik dit kan oplossen?
Ik heb gezocht en gevonden dat het in het stuurhuis of stuurkolom zou kunnen zitten. Dit moet ik nog even uitzoeken. (onderaan suturkolom vastpakken en voelen waar de speling zit).
Het zou kunnen zitten op de bevestiging van Stuurhuis en stuurkolom (kruiskoppelingen) of in het stuurhuis zelf.
Als het de bevestiging is, zou je die kunnen lassen of met een bout vast kunnen zetten. Mar waar moet je dat dan precies vastzetten? Stuurhuis, kun je niets aan doen. Of wel?
Kan iemand mij uitleggen hoe je dit 'probleem' het makkelijkst aanpakt?
Alvast bedankt voor de reacties.

Cliodennis

Geplaatst door Cliodennis (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ksie (0) PRO, 17 jaar geleden

Het is waarschijnlijk de kruiskoppeling die onder in de stuurkolom zit in de wagen.De koppeling is niet los te vernieuwen maar allen compleet met stuurkolom.Wat je als nood kunt proberen is de rubber mof losmaken binnen in de wagen bij de pedalen en de koppeling volspuiten met ruitenkit.

bartje2212 (0), 17 jaar geleden

he, ik heb het zelfde probleem. mij is inderdaad gezegd dat de hele kolom vervangen moet worden. ben er nog niet aan toe gekomen; maar hoe zit het met de veiligheid van die speling? kun je daar nog even mee rijden of is dat toch een beetje leip en moet het acuut verholpen worden? (het is op de snelweg in iedergeval wel vervelend!)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.