Renault Scenic: te veel koelstof verbruik 1 liter op 100 km

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 rn

ik heb een probleempje ik heb onlangs een renoault scenic gekocht nu verbruikt hij heel veel koelvloeistfo moet zeker een liter vullen per 100 km nu is alles rondom het reservoir kletsnat van de koelvloeistof maar kan geen lekkage vinden weet iemand waarom hij het er uit gooit en waar van daan de koppakking is het volgens mij nniet want dan moet hij ook geen warme lucht geven binnen(verwarming) hij start prima hij loopt prima geen rookpluimen ofzo gewoon normaal alleen de koelvloeistof verbruikt hij kan het de waterpomp zijn ofzo ?????
ook is de vloeistof gewoon rose dus zit geen olie bij het reservoir stinkt ook niet naar uitlaat gas ofzo
verder ben ik maar een leek op autogebied
wie kan me helpen

bordeauxdog

Geplaatst door bordeauxdog (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Kroes6404 (0), 16 jaar geleden

Dan gooit ie het waarschijnlijk via de dop onluchting eruit. Vandaar nat rondom.
wordt hij niet te warm?

bordeauxdog (0), 16 jaar geleden

ja hij loopt wel tegen het streepje van max. aan en hoe os ik het op kun je me dat vertellen ?????

Kroes6404 (0), 16 jaar geleden

slaat de koelfin wel aan?

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

is je dop niet kapot

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

als het koelvloeistof bij je dop ( is een overdruk ventiel als er veel druk op het circuit komt) eruit word gegooit kan je termostaat kapot zijn en dicht staan... Laat je motor warm worden ( stationair laten draaien) en voel eens of je radiator warm word bij de boven kant dat zegt of je klep open gaat of niet... Zo niet dan is deze kapot. Als het de waterpomp is dan lekt ie via je pomp Als je koppakking lek is zie je dat in je olie en bij je uitlaat gassen of olie in je vloeistof...

goldtop (0), 16 jaar geleden

Thermostaat rot?

bordeauxdog (0), 16 jaar geleden

de koelvin slaat aan en er zit een nieuwe thermostaat in maar kan de dop ook kapot dan ?

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

zeker weten,deze moet goed afsluiten,er kan een scheurtje of barst inzitten of die afdichtingsring is kapot.het is het proberen waard.als je hem nu eens gewoon laat lopen totdat die koelvin aanslaat zie je dan nergens rond die pot koelvloeistof komen,barst in die pot zelf,de slangen die eraan vast zitten ,wat gas geven misschien,het is natuurlijk niet uitgesloten dat je koppakking kapot is,maar dit is zonder kennis moeilijk te constateren dit is alleen maar giswerk.

bordeauxdog (0), 16 jaar geleden

nou heb de dop vervangen het is nu wel minder maar velies nog steeds koelvloeistof uit de uitlaat komt ook weinig vocht dus ik weet het niet meer iemand nog een suggestie

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

zit er geen ander lek je pot of een slang...? uit je uitlaat hoort zoiezo g1 vocht te komen wat daaruit komt is zoiezo condens Controleer eens waar het vandaan komt. Komt het via je dop eruit dan is er toch iets anders aan de hand als het peil steeds stijgt......

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

als je een stuk gereden hebt zal dat vocht uit je uitlaat wel weg zijn,als er een lek naar buiten is moet dit toch visueel te zien zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.