Renault Scenic: Tijdsklok en temperatuurmeter uitgevallen.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

De display van de tijd en de temperatuur zijn uitgevallen (midden/bovenin dashboard).
Gordel en portieropeningslampjes branden wel.
Zekeringen zijn heel.
Oplossingen???????

Ja het probleem opgelost met lampje.

berndonline

Geplaatst door berndonline (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (200), 11 jaar geleden

Is het display uitgevallen, of zijn de lampjes kapot?
Je komt daar achter door als het display iets weer moet geven (dus met lopende motor) met een zaklamp in het display te schijnen en goed te kijken of je iets kunt aflezen. Hoogstwaarschijnlijk is het display in orde en zijn de lampjes kapot.

Ik denk dat het display hetzelfde is als bij de Laguna van 1999:
Als boven dat display een soort kap zit, zit die ingeklikt en kan je die verwijderen met een opwaartse beweging. Dan displayhouder eruit, lampjes kwartslag draaien en vervangen. De lampjes kan je met een tangetje uit de plastic houder trekken. Lampjes halen bij de dealer (let op dat het de juiste zijn). Inbouwen omgekeerd.

Averdonk (0) PRO, 11 jaar geleden

Meestal lampjes stuk.
Vervangen: verwijder links en rechts de luidsprekerroosters. Draai de schroef daaronder er uit.
Dan de bovenkant van het hele dashbord naar boven toe er af trekken. Geef daarvoor met de vuist een klap van onderen naar boven tegen de bovenzijde van het dashbord. Daarna kun je bij de lampjes van de klok komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.