Renault TRAFIC T29 L2/H1 2.0 DCI Q 84KW E4 DC GRUAU: tikkend geluid vanaf ongeveer 1500 toeren

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: M9R E7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 84

Goedemiddag,
vanmorgen had ik het volgende probleem:
Onderweg naar mijn werk slaat de motor ineens af (gelukkig op enkele honderden meters), het stoplampje en het rode storingslampje gingen branden. Ik kon de motor daarna gewoon weer starten, maar zodra ik gas gaf of enkele tellen liet lopen sloeg hij weer af.
Omdat ik al eens eerder een soortgelijk probleem heb gehad met vocht in de brandstof, wilde ik even een klein beetje brandstof uit het filter laten lopen, hier kwam echter niks uit. Brandstof gepompt via het balgje en toen kwam er wel wat uit. Starten en rijden.....
Maar vanaf dat moment heb ik rond de 1500 toeren en rare tik in mijn blok of turbo, boven de +/- 2300 toeren is deze verdwenen of niet meer hoorbaar in ieder geval, dit is alleen belast, onbelast loopt de motor als een zonnetje. Ook heeft hij deze tik pas in zijn 2e versnelling of hoger, in zijn 1e en in achteruit heeft hij dit niet.
Wie o wie heeft enig idee wat dit zou kunnen zijn??
De tik die ik hoor is vergelijkbaar met kleppen of drijfstang, maar dit zou dan constant moeten zijn, dus ook onbelast of in elke versnelling.

Geplaatst door

ted1976 (0)

al 8 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.