Renault Trafic: water bij diesel df057

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

hallo,

bij deze auto krijg ik storing water bij diesel df057. als ik hem wis is het binnen no-time terug. op mijn brandstoffilter heb ik alleen een stekker met 2 dikke draden. brandstoffilter opengemaakt, maar zie daar niks geks aan. auto loopt ook goed. iemand een idee??

net nog even het filterhuis compleet gewisseld met een ander, maar dat maakt niet uit.

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat is de betekenis van de DF057 code?
Daar moet men op verder zoeken.
Want in het instructie boekje staat bij het storingslampje water in de diesel maar dat is een algemeen begrip.

timhoeks2 (0) PRO, 12 jaar geleden

df057= water bij de diesel, 1.def: fout in lijn of water bij diesel. dat sensortje wat dat meet zit niet op dit dieselfilter. hier zit alleen 2 polig verwarming op en geen 3 polig sensortje. vage is dat je de storing kunt wissen en als je gaat rijden bij eerste keer volledig stationair weer terug komt.

timhoeks (0) PRO, 12 jaar geleden

uiteindelijk opgelost door te herprogrammeren.
er was sluiting ontstaan doordat de bekabeling was doorgeschuurd onder de motorbeschermplaat. waarschijnlijk is de ecu hem hierdoor gaan herkennen en was het daarna niet meer goed te wissen. ik heb de bedrading hersteld, toen bleef de storing terug komen. later later herprogrammeren bij de dealer en toen kwam het niet meer terug

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.