Renault Laguna: Toerental blijft hangen

Bouwjaar: 2001

Ik heb een Renault Laguna 1.8 16V uit 2001 die op LPG rijdt. Nu blijft bij afremmen en de koppeling indrukken (bijv. voor een stoplicht) het toerental regelmatig hangen bij 2000 toeren. Inmiddels is al het gasklephuis vervangen, de stekkers naar het gasklephuis vervangen, en de software opnieuw geinstalleerd, maar het probleem blijft. De dealer/garage heeft nu ook geen idee meer wat het kan zijn. Weet iemand wat dit kan zijn?

Bram1414

Geplaatst door Bram1414 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Doet ie dit op benzine ook of niet ? Anders eens effe proberen.

Bram1414 (0), 18 jaar geleden

Ja, op benzine zelfde probleem...

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe loopt de auto verder, geen inhouden of andere problemen ? Probleem bij warm en koud zelfde of juist tijdens opwarmen ?
Lampjes op dashboard ?

Bram1414 (0), 18 jaar geleden

Probleem is voornamelijk als de motor warm is. Er gaan geen lampjes branden op het dashboard. Verder rijdt ie goed. Het is dus alleen bij afremmen dat het toerental blijft hangen op 2000 toeren (of dat ie bij afremmen ineens van 1000 toeren naar 2000 toeren springt en dan blijft hangen).

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Zijn de aanslagen van het smoorklephuis wel ingelezen?

Laguna 1.9 dti (0), 18 jaar geleden

Hoi Bram.

Ik heb hetzelfde probleem maar dan met een diesel..
Ook alleen als het echt warm is en meestal als ik de caravan erachter heb.
Eenmalig heb ik het bij een tankstation kunnen oplossen door de kabel van de cruise control te verleggen in de motor ruimte.
Ergens hield die m vast ook rond de 2000 toeren.
Wellicht een mogelijkheid.

Autobedrijf784 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk eens naar de stekkerverbinding op het gasklep huis. Deze willen wel eens corroderen en zelfs de pinnetje wel eens naar binnen vallen. Hebben we al eens gehad met precies dezelfde auto

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.