Renault Megane: Toerenteller gaat op en neer bij starten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een Renault megane uit 1996, heb eigenlijk best een problemen auto maar probeer hem zo lang mogelijk te houden (geen geld voor andere) Bij me auto is al het een of het ander vervangen, ook heeft hij een storing (het lampje Waarschuwingsstoring Elektronische Storing (oranje) gaat branden, na een paar km gereden te hebben (niet zo heel vee km) Er blijkt dat er water bij gekomen is, en mijn auto is niet meer waard om er een nieuwe computer erin tezetten (is mij verteld door automonteur) En ook is er verteld dat deze storing (en de computer) mijn auto stukje voor stukje afbreken. Maar het geval nu is, als ik mijn auto start gaat mijn toerenteller heen er weer, ong. tot de 1500/2000 toeren zonder dat ik gas geef, wat kan dat zijn? me auto trekt ook niet zoals voorheen. Hoop een reactie te ontvangen.

Mvg.
Manon
(Ps heb niet veel verstand van auto's)

MNON

Geplaatst door MNON , lid sinds 11 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 11 jaar geleden

Bedoel dat de toerenteller al 1500 aan geeft terwijl de startmotor nog draait en de motor nog niet aangeslagen is?

Waar is er water bij gekomen? IN de computer? Of in de kabelboom?

Makkelijkste is toch weer uit laten lezen, weet je waarom het lampje brandt.
Doe dat bij een dealer, maar in ieder geval een ander dan diegene die gelijk roept dat er een computer vervangen moet worden.

MNON, 11 jaar geleden

[quote=oldford]Bedoel dat de toerenteller al 1500 aan geeft terwijl de startmotor nog draait en de motor nog niet aangeslagen is?

Waar is er water bij gekomen? IN de computer? Of in de kabelboom?

Makkelijkste is toch weer uit laten lezen, weet je waarom het lampje brandt.
Doe dat bij een dealer, maar in ieder geval een ander dan diegene die gelijk roept dat er een computer vervangen moet worden.[/quote]
Uuh mijn hebben ze verteld dat er water IN de computer is gekomen, dat ze die zo goed mogelijk hebben drooggemaakt, en dichtgemaakt met vet! (is ook te zien onder de moterkap)

En dat van die toerenteller, gebeurd op het moment ik de auto net start! Dan gaat die wijzer op en neer, van onderin tot aan 1500/2000 heeft die nooit gedaan, en je hoort een geluid alsof je telkens zachtjes op de gas trapt...

Jaa dat lampje brand doordat er een storing in zit, want er blijkt water bij te zitten ofzo! Denkt u dan als ik na een andere dealer ga en weer doorlaat meten dat hun me iets anders vertellen?

Bedankt alvast, en ook voor de snelle reactie!

cotech68 PRO, 11 jaar geleden

Dit is inderdaad een probleem bij een bepaalde serie van deze megane. Als je de ruitensproeiertank vult en je morst dan kan er water over de kabelboom van de rekeneenheid (computer) lopen, dit water gaat tussen de draden door zo het stekkerblok in. Hierdoor krijg je storingen in deze rekeneenheid, oplossing is vervangen. suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.