Renault Megane: trage navigatie

Bouwjaar: 2004

Het ingebouwde navigatiesysteem is zeer traag sinds de CD-wisselaar werkt.
De auto is nu 4 weken oud, bij ophalen bij de dealer bleek de CD-wisselaar niet te werken. 2 weken later is deze vervangen. In die tussentijd heb ik het navigatiesysteem gebruikt zonder enig probleem. Maar sinds de CD-wisselaar wel werkt is het navigatiesysteem erg traag. Gegevens downloaden duurt 10-tallen seconden, route berekenen duurt minstens net zolang. Ook blijft, in het begin, een symbooltje van [CD] in beeld knipperen, wat eerst niet was.
Is dit normaal of is het navigatiesysteem/de CD-wisselaar niet correct geïnstalleerd?

mark1971

Geplaatst door mark1971 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Mark , Terug naar de dealer , dit is hun probleem ,
niet het jouwe.

mark1971 (0), 19 jaar geleden

Ben ik al geweest. Maar ze wisten het ook niet. Het ligt nu bij Renault Nederland.
Ik wil graag wat meer weten voordat de auto de werkplaats ingereden wordt, ze iets proberen en ik hem vervolgens weer mag proberen (en hierdoor weer kostbare tijd van een vrije dag kwijt ben).

lekensmark (0), 19 jaar geleden

Mark,
Ik heb een Becker navigatie, maar een paar dingen komen me bekend voor.
Als het symbooltje [CD] knippert is hij de route aan het laden van de cd, éénsmaal geladen gaat dat uit en kun je de cd verwijderen (bij mij toch).
Als je werkt via de cd-lader kan het iets langer duren voor alles goed zit en het afladen van de cd kan beginen, het [CD] symbool gaat dan wel al knipperen en hij geeft op het scherm aan dat de route word berekend. (ook als de cd zich nog moet goed zetten)
Als je veel plaatsen in het geheugen hebt, gaat hij de route ook trager berekenen (hoe meer geheugen gebruikt, hoe trager net als een computer).
Zoals eerder vermeld heb ik een Becker en komen een paar symbolen overeen, als je 100% zeker wil zijn kan je toch best eventjes naar een bekende instalateur, een draadje/stekkertje kan los komen en/of sluiting geven.
Bij mij is de navigatie in 2 uur geinstalleerd en getest inclusief een deel nieuwe bedrading gebruikt, dus het nakijken kan toch niet zo lang duren.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


in het menu van de becker kun je zo zien waar de fouten zich bevinden.

het knipperen van het simbool kan ook betekenen het niet kunnen communiceren met de sataliet. ( vandaar dat er dan ook geen positie kan worden bepaald en de route kan niet worden gevonden )


het zou er op kunnen duiden een draadbreuk ( sluiting ) in de ( coax )van de antennekabel.
of op een niet juiste plaats gemonteerde antenne.



paul,

mark1971 (0), 19 jaar geleden

In het weekend tijd besteed aan het bekijken van enkele scenario's:
In het weekend wat uitgeprobeerd
- Als ik alle CD's verwijder uit de CD-wisselaar, blijft het nav.systeem traag: hij kijkt niet naar de 6 andere CD's die in de wisselaar zitten.
- Als ik de CD-ROM in de CD-wisselaar stop (terwijl het navigatiesysteem wordt gebruikt), dan krijg ik een melding van een leesfout. De CD-ROM v.h. nav.systeem moet dus in de ingebouwde lezer van het radio-gedeelte.
Dus geen verbetering te bereiken. Wat ik nog ga doen is het lijstje met vastgelegde bestemmingen eens wissen: wellicht dat deze het geheugen volzetten en dat daardoor extra veel van de CD-ROm gelezen moet worden.
En ik kan controleren met hoeveel satellieten de positie wordt bepaald, maar volgens mij zit dat laatste wel goed.
In de garage mogen ze dan gan controleren of alle kabeltjes wel goed zitten...

Mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.