Renault Laguna: trillen bij stationair lopen

Bouwjaar: 2001

Ik heb even een vraag over een mooi gelijkmatig langzaam trillen bij het staionair lopen van een Laguna 1.8 16V. Hij rijdt op G3, maar bij het overschakelen op benzine, bleek het trillen ook aanwezig te zijn.
Het trillen viel pas op na een lange rit. De motor was dus warm.
Normaal gesproken valt het lopen van de motor niet eens op en moet je op de toerenteller kijken of de motor nog wel loopt. Dat trillen viel dus wel even op. Wat kan hier de oorzaak van zijn?
De bougies en het luchtfilter heb ik overigens net vervangen.

guy3906

Geplaatst door guy3906 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

luchtfilterhuis wil wel eens trillen

guy3906 (0), 19 jaar geleden

Ik denk niet dat het trillen daardoor veroorzaakt wordt. Het is meer een onregelmatig lopen dat dat trillen/ schokken veroorzaakt. Je voelt het ook meer dan dat je het hoort, dus ik denk niet dat een relatief licht onderdeel als het luchtfilterhuis dat kan veroorzaken. Ik vind het alleen raar dat dat onregelmatige lopen optreedt na een lange reis (bij warme motor) en niet bij kortere ritten en dus een iets koudere motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.