Renault Mégane 2012: Turbodruk probleem?

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Beste,

Afgelopen voorjaar is een vaste klant van mij gestrand met zijn 2012 Renault Megane 1.5dci (151.000km), na dat de auto opeens geen vermogen meer gaf en diverse storingen aangaf op het display. Geen overmatige rookontwikkeling en/ of andere storingen waarneembaar.
ANWB is vervolgens ter plaatse geweest en heeft de diagnose gesteld dat de turbo defect was.
Na aflevering bij mijn werkplaats heb ik de auto uitgelezen op storingen, maar hieruit kwam enkel dat de gevraagde turbodruk niet werd gerealiseerd.

Na demontage bleek dat deze turbo inderdaad was gebroken op zijn as, maar dat er verder geen schade was.
Deze turbo heb ik destijds vervangen voor een model van Hoet, en alles leek naderhand weer perfect in orde te zijn.

Echter nu 5 maanden later meld de klant zich weer met de klacht dat hij een zuigend geluid onder de motorkap hoort, en een storing heeft op 'inspuitsysteem'.

Storing DF998 (pressure upstream turbine incorrect mounting) is actief. Deze heb ik uit voorzorg vervangen, maar gaf helaas geen verschil.
Ook zag ik dat de turbo uitlaatgassen lijkt te lekken tussen turbinehuis & middendeel van turbo.

Komt deze lekkage door een te grote weerstand in het uitlaatsysteem? Of is dit wellicht een montagefout van de turbo-fabrikant?
Ik heb geen storing op het DPF, en differentiaalsensoren doen hun werk gewoon goed.

Heeft iemand van jullie dit wellicht al eens vaker meegemaakt?

Mvg Emiel

Mulder Trade

Geplaatst door Mulder Trade PRO , lid sinds 1 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.