Renault 0: twingo start plotseling niet meer accu lampje zwak

Hallo,

Wie o wie kan mij vertellen over mijn twingo, hij is van 1993 en toen ik heb kochtte brandde het accu lampje, de vorige eigenaar was er al meerdere malen mee naar de garage geweest, en daar konden ze het probleem niet oplossen... Ik heb de twingo nu een jaar, nooit problemen, starten en rijden... Nu .. vanmiddag wilde ik tanken, en ik vond dat hij hoog in de toeren liep. Na het tanken wilde hij niet starten, dus met de accu apparaat de auto weer lopende gekregen, ook viel het me op dat de dashbord verlichting steeds minder helder werd. En de ruitenwissers gingen traag, nu start hij helemaal niet meer, de dashbord verlichting, olie lampjes etc. lichten wel op als ik start, maar verder gebeurt er niks..
zou het een accu kunnen zijn die leeg is, of de dynamo??? wie herkent dit????

Ik ben een vrouw die weinig verstand heeft van auto`s....

twingolover

Geplaatst door twingolover (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dynamo heeft het begeven. Blijkbaar is er al een langere tijd een diode in stuk geweest omdat het lampje bleef branden maar werkte de dynamo verder wel. Nu dus niet meer. Vervangen dus.
De accu is leeg omdat de dynamo deze niet meer bijlaadt.

Gr.

twingolover (0), 16 jaar geleden

Is dat een dure grap.... als er een nieuwe dynamo in moet?? het is een oud beestje uit 1993....

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nou ja, grap ? Ik neem aan dat het Twingo met een 1200 cc motor is? Je hebt namelijk de autogegevens niet ingevuld. Een ruildynamo zal tussen de 150,- en 200 euro kosten, excl. montage.
Ik zou even bij een sloperij gaan kijken of even op www.onderdelenlijn.nl vragen. Dan blijft het nog redelijk betaalbaar.

Gr.

AS1 (115), 16 jaar geleden

gewoon bij de sloop halen. Kost 30 tot 50 Euro. Vraag iemand die een beetje handig is om hem te vervangen.

twingolover (0), 16 jaar geleden

mijn dank is groot... het is idd een 1.2 ik zal hier en daar eens informeren....

flupkewupke (0), 16 jaar geleden

Ehm, 'k weet niet of het nog nodig is, maar autodemontagebedrijf ...........leverde mij begin januari een SPIKSPLINTERNIEUWE voor €115,-.
Verzendkosten €20,- rembours. Het betreft dan een imitatie / merkloos, maar deze voldoet tot nu toe uitstekend! Pastte naadloos op de oude plaats, zelfs het spanwiel van de V-snaar stond na het vervangen weer ongeveer op de oude plek. Mijn ervaring is dat het zelf vervangen niet zo moeilijk is, maar wel lastig aangezien je bij sommige bouten moeilijk bij kunt. (Heb nadien nog een week met een blauwe arm rond gelopen).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.