Renault Twingo: ventilator van de verwarming slaat niet aan

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine

bij het verwijderen van de bedieningsknop van de verwarming in de wagen (voor de stand van de ventilator) is de volledige verwarming uitgevallen, hij blaast op geen enkele stand niet meer. ik heb de knoppen terug nagekeken of alles vast zat en de zekeringen in de wagen na gekeken maar hier is niets mis mee. is hier nog een zekering of een relais apart voor die mischiens stuk kan zijn, en waar zou deze zich dan bevinden?
dank bij voorbaat keen

keen1

Geplaatst door keen1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cliodennis (0), 16 jaar geleden

Kachel weerstand of de stekkers ervan die defect zijn. Even de zoekoptie gebruiken dan kom je meer topics tegen.

keen1 (0), 16 jaar geleden

lees op verschillende forums dat het de verwarmingsd kachel zou kunnen zijn, maar waar zit deze bij de twingo en hoe kan ik er het beste aan en kan ik deze testen of hij stuk is

Cliodennis (0), 16 jaar geleden

De stekker achter het panneel kan los zitten of doorgebrand zijn. Ook de stekker op de kachelweerstand kan doorgebrand zijn, of verroest. Hiervoor moet je even het dashboard losmaken.
Begin eerst met de asbak eruit te halen en dan het kachelpaneel los te schroeven. (allemaal torx 20)Dan kun je die weg klappen om daar de kabels aan het paneel te controleren. Als dat goed zit, moet je de weestand aan kunnen.
Kapjes om het stuur weg schroeven. De bovenplaat losmaken en weg pakken. Let op dat je rechts niet beschadigd, omdat de spiegel verstelling links iets in de weg zit.
Verder zit het daschboard vast met wat torx schroefjes. Achter het kachelpaneel zitten er. In de onderste hoeken links en rechts (torx 35), onder in het midden (voor de pook) en boven op een rij. Nu kun je het dashboard zachtjes naar voren trekken en zie je rechts voor achter het dashboard de kachel motor zitten met daarlangs in de luchtbuis de weestand. Zit met 1 torx vast. Even wat frotten, maar je kunt er bij. Dashboard hoef je er dus niet helemaal uit te halen. Alleen voorzichtig weg trekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.