Renault Twingo: Twingo '94 Kachel wordt niet warm

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik heb een probleem met mijn kachel. De blower doet het gewoon allleen de kachel wordt niet warm. Volgens een garage man is de kachelradiator verstopt. Voordat is deze wil vervangen dacht ik dit met cleaner te reinigen.
Ik heb vandaag de hele radiotor leeg laten lopen en er reiniger in gedaan, een stuke gereden en daarna nog even laten verhoogd stationer lopen. Bij de leeg laten lopen kwam er wel wat grap en roest uit. Ik heb er ook wat doorgespoeld met schoonwater. Helaas heeft dit allemaal niet geholpen. De kachel blijft koud.
Ik heb volgens mij ook problemen met ontluchten. Ik weet niet zo goed wat de volgorde is en wat tijdens het open van een nippel open (andere nippel / reservoir) moet staan. Kan het niet een luchtbel zijn? En over welke 2 slange heb je het die het schutbord in gaan, zijn dit zelfde dunne slangen die op de waterpomp uitkomen? Deze kan ik doorblazen. Ik zie in het midden van het schutbord wel 2 slangen naar achter verdwijnen, maar de andere eerder genoemde slangen gaan rechts achter het schutbord.
Kan jij me verder helpen?

Groetjes Robert.

2cv2cv

Geplaatst door 2cv2cv (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peter1960 (0), 16 jaar geleden

hallo
gewoon een paar dagen met de reiniger erin rond rijden of soda er in gooien de soda kan je eerst oplossen in wat warm wateren dan in de radiateur gieten het onluchten gaat als volgt de ontluchtings nippels open zetten duzz die op die dikke slang en die andereop de pomp dan alles vullen met de kachel op stand warm totdat er vloeistof uit de nippels komt laat hem daar maar ff lekken totdat je zeker weet dat er geen lucht bellen meer uitkomen nu draai je de nippels dicht en laat je de motor draaien met de dop van het expansie vat nu wacht je tot de ven aan slaat en dan kan je de doop er op draaien en zou die goed ontlucht moeten zijn
vriendelijke groet peter

2cv2cv (0), 16 jaar geleden

Bedankt Peter,

Ik heb inmiddels met de reniger gereden, zonder resultaat.
Tuinslang vol op de kachelradiator slangen en doorspoelen, thermostaat vervangen en hij doet het weer.

Gr. Robert

peter1960 (0), 16 jaar geleden

hahhaha oke dan je zit er weer warmpjes bij nu
groetjes peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.