Renault Twingo: Jankend/zoemend geluid twingo bij koude start?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: D7F

Hallo allemaal,

Allereerst de beste wensen voor 2008...

Met mijn Twingo uit 1997 met 165.000km heb ik het volgende probleem: bij koude start nu met dit weer maakt ie een soort jankend/hoog zoemend geluid dat hoger en luider wordt met het klimmen in toeren. Wellicht de V snaar of iets ergers? het klinkt van binnen niet als het bekende geluid van een Vsnaar die slipt zoals je wel s hoort op straat... Na een kilometer of 2 is het weg. Ook bij warme start is het er niet. Enkel na een nacht of meerdere uren koud geparkeerd gestaan te hebben.

Een maand of 9 geleden zijn de distributie en multiriem vervangen.

Is het iets ernstigs of niet? De auto wordt over 3 maand ingeruild op een nieuwe Twingo II zodra die binnen is, maar hoop dat ik tot die tijd nog gewoon kan rijden met deze...

Alvast bedankt,

Groetjes,

Bart

Bart Muytjens

Geplaatst door Bart Muytjens (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jaco1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Door het koude weer word rubber harder en zal dus ook sneller slippen, als je dan gaat rijden en stroom gaat vragen door bijv, licht, achterruitverwarming misschien radio ensz. Vraagt de accu meer vermogen van de dynamo. De dynamo zal daardoor iets meer vermogen van de auto vragen waardoor de dynamo (zwaarder) gaat draaien.
Dus ik denk toch dat je je snaar moet spannen, of vervangen.

Ik hoop dat dit het probleem is

mvrgr. Jacob

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

Controleer of dat de v snaar niet te los staat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.