Renault Twingo: twingo uit 98 heeft geen achteruit rijverlichting.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

hallo geachte leden.

ik heb een probleem ik heb hier een auto staan van een kennis van me hij heeft ondanks geleden een twingo uit 1998 gekocht maar hij heeft geen achteruit rijverlichting de schakelaar op de bak heb ik al vervangen maar dat mag dus niet helpen als ik op de 2 draden stroom zet dan doet de lamp het wel ligt dit probleem in de bak zelf of niet? ik hoor graag iets van iemand.

groeten,

jan.

vdberg_1986

Geplaatst door vdberg_1986 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

voyager (0), 10 jaar geleden

Hoe zet je stroom op de draden? Het zou eigenlijk moeten werken als je de draden doorverbindt. Meet eerst of de schakelaar werkt. Dus een multimeter op de contacten v/d schakelaar kijk je of je contact krijgt als je in zijn achteruit schakelt. Meet ook of je stroom krijgt op een van de draden die naar schakelaar leiden.

vdberg_1986 (0), 10 jaar geleden

nou als ik een accu lader pak en stroom op die 2 draden zet dan werkt de lamp wel als ik de draden weer aansluit op de schakelaar in de bak dan werkt achteruit niet maar dan begint die te branden als ik hem in ze 1 of in ze 2 zet dus heel vaag. als ik ga meten op de schakelaar als die in ze achter uit staat dan meet ik helemaal niks daar op.
ik ben er ook mee naar een Renault garage geweest en die zegt tegen mij dat het in de bak ligt namelijk, ik kan de bak wel verwisselen dat is het punt niet maar ik wil eerst zekerheid hebben dat het daar echt in ligt namelijk.

voyager (0), 10 jaar geleden

Gewoon vaststellen of er stroom komt naar een van de draden bij de bak. Als dat ok is dan zit het toch in de bak.

Heino4267 (230), 10 jaar geleden

Heeft de schakelaar op de bak één contact of twee contacten (één draad of twee draden)?
- één draad? Dan moet het achteruitrijlicht gaan branden als je met contact aan de draad die op de schakelaar zit, tegen massa aan houdt! Als dan het achteruitrijlicht dan wel gaat branden, is de schakelaar defect óf wordt die niet goed aangestuurd door de versnellingsbak.
- twee draden? Dan moet het achteruitrijlicht gaan branden als je met contact aan beide draden die op de schakelaar zitten, doorverbindt! Als dan het achteruitrijlicht dan wel gaat branden, is de schakelaar defect óf wordt die niet goed aangestuurd door de versnellingsbak. Gaat het achterruitrijlicht niet branden? Dan moet je met een proeflampje even meten of op één van de draden 12 Volt staat. Als dat niet zo is, is dat de oorzaak en moet je meten waar de spanning blijft op weg naar de schakelaar.

vdberg_1986 (0), 10 jaar geleden

ik ga binnen kort de bak maar dan vervangen met alles er bij gelijk want ik heb de schakelaar al vervangen namelijk en in ze achteruit geeft die geen stroom op de schakelaar en in ze 1 en 2 wel stom ding. dus dan maar de bak er af en een gereviseerde er onder zette. bedankt voor alle informatie.

groeten,
jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.