Renault velsatis: velsatis rammelt

Bouwjaar: 2002

hallo,

onze velsatis 3.0d met 173000 km rammelt erg op klinkerwegen. hy is al terug geweest bij de dealer en deze heeft een motersteun en de lagers? vervangen in de stuurkolom.
volgens hem komt het rammelen doordat er in de rubbers om de stabilisatorstangen wat ruimte zit. kan volgens hem geen kwaad, maar ik vind het nogal irritant. iemand ervaring hiermee??



bedankt

hans en akke

pure100

Geplaatst door pure100 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Vel Satis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

De rubbers waarmee de stabilisatorstangen (voor en achter) aan het subframe bevestigd zitten willen idd ruim worden. De onderdelen kosten je de kop niet en 2 uurtjes sleutelen en je bent van de irritante rammel verlost.

pure100 (0), 18 jaar geleden

hallo, de stabilisatorstangen zijn toch die dunne stangetjes tussen de schokbreker en het subframe? hier zit ook zo'n draaiend deel in. of isdit het totaal verkeerde onderdeel? deze stangen ziten bij mij gewoon met bouten vast, volgens mij zit er geen rubber tussen. ik heb nadat ik het wiel er af heb gehaald rechtsvoor bovenstaande waar genomen., heb je anders een digitale foto voor me of een schema waar ik die stang kan vinden?

mijn mail is pure100@zonnet.nl

alvast bedankt!

g

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Die stangetjes die jij bedoeld zijn de reactiestangetjes. Deze zitten bevestigd tussen de schokdempers en de stabilisatorstang. Deze stabilisatorstang zit op het subframe vast met rubbers, deze zijn ruim.

pure100 (0), 18 jaar geleden

aha. de stabilisator stang loopt dus vanaf onder het motorblok naar de wielophanging begrijp ik. het rubber zit aan de kant van het motorblok? kan ik door het wiel er af te draaien er bij? ik heb alleen een gewone autokrik, geen brug ofzo. en als ik die bout los draai kan ik dan het rubber zo vervangen? moet ik daarna de wielen ook laten uitlijnen? bedankt voor je hulp nogmaals,. ik ben geen ster in dit soort dingen maar elke keer naar de garage is niet op te brengen.de auto is uit liefhebberij gekocht vandaar.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Waar zie jij het woord 'motorblok' staan?

Deze reparatie lukt niet op een krik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Vel Satis of stel zelf een nieuwe vraag.