Renault TWINGO: Ventilator

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D7F F7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 43

De ventilator doet niks meer op stand 1 tot en met vier. Is nu de weerstand stuk, of kan dat niet gezien stand vier ook niet werkt.

Mocht het de weerstand zijn waar kan ik die dan vinden.

Burgie

Geplaatst door Burgie (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (215), 5 jaar geleden

Bij deze auto's wordt de plus via een connector op de ventilatormotor doorgegeven aan de motor en regelt de "weerstand" de snelheid over de min van de motor.
Als er méér dingen in de auto niet werken, zou ik eens kijken of er ergens een zekering kapot is.
Als verder alles werkt, kan de connector op de ventilatormotor zijn uitgefikt, of de koolborstels van je ventilatormotor zijn helemaal versleten. De draden in de connector kan je rechtstreeks aan elkaar doorverbinden (dus de connector er tussenuit halen) en de koolborstels kan je zelf vervangen. Vervangende ventilatormotoren kán je goedkoop vinden bij de automaterialenhandel.
Waar de ventilatormotor bij jouw auto zit weet ik niet, maar ik gok onder je dashboard.

Burgie (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Heino. Alles werkt verder prima aan de auto en de zekering van de ventilator had ik al gecheckt. Zal dus inderdaad de connector of de koolborstels zijn.

Dat de motor waarschijnlijk onder het dashboard zit bedoel je daarmee dat het dahboard ook echt helemaal verwijderd moet worden?

Heino4267 (215), 5 jaar geleden

https://www.youtube.com/watch?v=9M74z9td... Eerste hit op Youtube: blijkbaar wel: bij 21:50 zie je hem voorbij komen ...

Burgie (0), 5 jaar geleden

Dan heb ik wat te doen..... bedankt voor de link, want ik kon het maar niet vinden op internet 👍👍

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.