Renault Scenic: Ventilator, aanjager, blower, kachel van interieur werkt niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Beste lezers,

Van mijn Renault Scenic 1.8 16v uit ’02 werkt de aanjager niet. De traploze knoppen van de elektrische bediening (warmer/kouder, harder/zachter, ) werken prima en de display ook. Zekering is gecontroleerd. Alleen de blower van de kachel/airco (het is een climatecontrol) draait niet/slaat niet aan, ook niet op hoogste stand. Nu wil de garage de complete kachelunit inclusief bediening vervangen met alle kosten van dien.

Twee weken is ook dat de voorbumper en koplamp links voor eraf is geweest ivm overspuiten. In mijn beleving doet de blower/kachel het niet sindsdien niet meer, maar weet dat niet zeker. Volgens garage een toevallige samenloop van omstandigheden en heeft vervangen van bumper inclusief verlichting niets te maken met airco/kachel blower

Ik heb het idee dat het iets anders is, hopelijk wat minder kostbaar. Heeft een van jullie tips of enig idee wat het kan zijn en hoe het is op te lossen? Zelf ben ik redelijk handig misschien kan ik het zelf wel oplossen?

Bedankt alvast voor jullie feedback, groet, Willem

lemmel

Geplaatst door lemmel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

timo tt (0) PRO, 13 jaar geleden

als je met een spanningszoeker op de stekker van de blower meet nadat je deze eraf hebt gehaald kun je met de knop de standen van de blower checken en als hij wel spanning en massa krijgt is de blowermotor stuk,ze willen ook wel eens vast gaan zitten door vocht een beetje wd40 erbij spuiten helpt ook wel eens. je kunt er gemakkelijk bij aan de bijrijderskant onder het dashboard, de stekker trek je er zo af, om de blower geheel te demont hoef je maar 3 schroefjes los te draaien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.