Renault Laguna: verbinding met 1 bandenspanningsensor valt regelmatig weg

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Sinds een paar maanden gebeurt het me steeds vaker dat de verbinding met 1 bandenspänningsensor wegvalt. Je ziet op het display dan nog maar 3 banden, en de irritante rode lamp die aangeeft dat er iets mis is met de banden blijft dan permanent branden. Soms komt ie vanzelf weer terug na kortere of langere tijd.
Nu kan ik het wel resetten door mijn accupool even los te halen; dat werkt altijd, maar is toch vervelend. Wat kan de oorzaak zijn? Als het het batterijtje zou zijn, dan snap ik niet waarom die na een reset het altijd weer doet. Ik heb ook een keer de stekker van die centrale ontvang unit onder de bodemplaat los gehaald en bekeken. Maar daar zie ik geen corrosie. Wat zou ik verder kunnen checken?

cpescador

Geplaatst door cpescador (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Enige remedie is vervangen. Ik heb zelfde probleem, maar bij winterbanden heb ik nooit problemen.
Moet je maar eens opletten of je de storing in beeld krijgt als je lang constante snelheid rijdt. Als je dan langzamer of sneller gaat rijden dat de melding weg gaat.

De sensor gaat namelijk in rust als hij stilstaat, als hij een constante snelheid rijdt en niet goed meer is denkt ie dat ie stilstaat.

cpescador (0), 12 jaar geleden

Het probleem is verholpen door een sensor te vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.