Renault Laguna: Verbruik laguna 2.0 dci coupe

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1955, Vermogen (kw): 110

Ik heb net een Laguna coupe 2.0 dci 2010 model gekocht maar versta dus niks van zijn verbruik.

Ik las dat het verbruik toch meevalt voor een 2.0 dci 150 pk maar als ik ermee rijd op snel weg en in stad heb ik 9 l gemiddeld dat m meet dit kan niet normaal zijn of wel ????

Laguna coupe 3

Geplaatst door Laguna coupe 3 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Safrane10698 (0), 7 jaar geleden

Ja verbruik van deze motor kan erg verschillen. Bij 116 km per uur is het redelijk laag. Maar ga je naar de 120 of erboven schiet het verbruik enorm omhoog.

Wel is het natuurlijk handig om te controleren of de verstuivers schoon zijn en je roetfilter niet verstopt of juist constant aan het regenereren.

ronny530 (0), 7 jaar geleden

U heeft de auto pas net dan kunt u het verbruik nog niet goed bepalen want u moet de auto nog leren kennen. Afgaan op de eventuele boordcomputer is een globale weergave van het verbruik en klopt vaak niet. Een goede graadmeter is aftanken en bijvoorbeeld na 400 km rijden weer aftanken. Op basis van de getankte liters kunt het gemiddeld verbruik per kilometer uitrekenen.

Safrane10698 (0), 7 jaar geleden

Boordcomputer is juist erg nauwkeurig bij commonrail diesels.

primera p11 (0), 7 jaar geleden

Ook gereset na laatste tankbeurt?.
Anders ben je misschien aan het voortborduren op de oude eigenaar.

kaleido 1 (1680) PRO, 7 jaar geleden

Eerst alles resetten , dan de tank vol gooien , dagteller op nul ook niet vergeten .
Rijden tot de tank bijna leeg is , weer vol gooien , het aantal getankte liters delen op het aantal gereden kilometers en je hebt je gemiddelde verbruik.
Gedurende deze periode zal afhankelijk van de belasting je boordcomputer verschillende verbruikswaardes aangeven natuurlijk.

Heino4267 (225), 7 jaar geleden

En vergeet niet dat als je uitgaat van wat de boordcomputer aangeeft als gemiddeld verbruik, je direct na het tanken de waarde direct ziet wijzigen als je een keertje flink gas geeft (dat is gewoon wiskunde, omdat het aantal verbruikte liters sinds de tankbeurt laag is), terwijl je dat bij bijna lege tank niet of nauwelijks ziet veranderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.