Renault Scenic: Verkeerde sleutel en of code Renault

Bouwjaar: 1998

Goedendag lezer,

Mijn auto is vanuit Duitsland 4 jaar geleden ingevoerd (dat mag volgens mij het probleem niet zijn) en ik ben de eerste eigenaar in Nederland daarvan.
Helaas was er maar 1 sleutel bij en nu 4 jaar later heb ik bij een renault dealer een tweede besteld.
Het is nog een infrarode plip+baard. De sleutel is d.m.v. het chassisnummer besteld.
Nu lopen ze in de wpl. tegen het probleem aan dat de sleutel niet past en de code van de plip niet klopt en de noodcode ook niet. Men heeft de sleutelcode's en chassisnr. e.d. laten controleren en dit klopt allemaal.
Dus in het kort: De codes zijn dezelfde als hoe zij besteld zijn maar renault nl. denkt dat er ooit een keer een andere slotenset op de auto gemonteerd is en je de sleutels moet gaan bestellen aan de hand van de code die ze nu hebben?

Garage kan mij niet helpen verder en de rekening € 150,00 (van een sleutel waar ik niets aan heb) moet ik wel betalen.

Zoals gezegd heb ik een sleutel (die werkt goed) en wanneer je die opent zie je een andere (S....) code dan van de sleutel die zij via het chassisnummer hebben binnengekregen. Met dit nieuwe gegeven ben ik weer naar de garage gegaan, maar dat was hun ook al opgevallen, daar hadden zij niets aan. Ik denk nu wanneer zij een sleutel bestellen die het gelijke nummer als de mijne heeft er toch geen probleem meer kan zijn? Zij zeggen dat doen wij niet doordat die niet zal reageren met de code die zij van de auto hebben gekregen? Er moet volgens de garage eerst een andere code te achterhalen zijn. En dat lukt mij nooit, het enige wat ik heb kunnen achter halen is het duitse kenteken van de vorige eigenaar. De garage geeft nu niet thuis, kan u mij misschien op weg helpen.

Hopende op een gunstige reactie, wacht ik met spanning af.

M.v.g.,
Gert Barelds

Gert B.

Geplaatst door Gert B. (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Je garage zou wel eens gelijk kunnen hebben.
ALS (?) de sloten zijn vervangen, maar daarbij ook de ecu (computer v/d motor i.v.m. de startblokkering), dan zal inderdaad een sleutel bestellen met je huidige nummer weinig effect hebben.
De inleercode die men krijgt op je chassisnummer gaat niet werken op je huidige ecu, en dus ook niet op je sleutel(s), want die heeft betrekking op de vorige set sleutels.
Je zult dus het chassisnummer van de auto moeten achterhalen waar de sloten uit komen. Dan kan daar de inleercode van opgevraagd worden.
Misschien bestaat de mogelijkheid om alles met een nieuwe code te programmeren, maar daar ben ik van Renault niet mee op de hoogte. Wellicht dat iemand anders op dit forum dit weet.

Gr.

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

De sleutelbaard is op te meten met een spec meter waar een code uit komt.Met deze code is een nw sleutelbaard te bestellen. Met de noodcode die er nu is kun je de wagen ook starten zonder dat de startonderbreker is uit geschakeld door de wagen te openen met de sleutel.Wat je kunt proberen als je zelf de noodcode hebt is.Maak de deur gewoon los met de sleutel via het cilinderslot in de deur.Het lampje van de startonderbreker zal nu gewoon knipperen.Zet de wagen op contact en het lampje gaat nu snel knipperen.Als de noodcode bv 1234 is moet je het vlgd doen.Door de schakelaar van de electr sloten in de wagen in te drukken en vast te houden totdat het ledje 1 x brandt.Laat nu de schakelaar los en druk hem weer in en houd deze vast totdat het ledje 2x brandt.Laat de schakelaar weer los en druk deze weer in en houd deze vast totdat het ledje 3x heeft geknippert.Nu weer loslaten en weer indrukken en het ledje 4 x laten knipperen.Als het goed is zal het ledje nu blijven branden en kun je de wagen starten.Als de motor aanslaat is de noodcode goed.

Gert B. (0), 16 jaar geleden

Petje57 (ik vind het voor mij wel een beetje onvriendelijk om u zo aan te spreken) hartelijk bedankt voor de reactie.

Ksie (idem als boven) , ik begrijp de uitleg gedeeltelijk. Als ik het goed begrepen heb, dan kan ik in de 1e plaats (i.p.v. de sleutelbaard op te meten) aan de hand van de code van mijn eerste sleutel (die in de binnenkant van de sleutel staat) een sleutel laten bestellen?

Of kan ik de handelingen uitproberen met de sleutel waar ik tot op heden niets aan heb.

En in de 2e plaats wat wordt er mee bedoelt "zonder dat de startonderbreker is uit geschakeld".

Wanneer is de startonderbreker ingeschakeld:

* Als je niet kan starten of
* Als je wel kan starten

M.v.g.,
Gert

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

Slaat de motor aan als je handmatig de noodcode invoerd met de schakelaar voor de sloten in de wagen ??

Gert B. (0), 16 jaar geleden

Sorry het heeft even geduurd, ik had de noodcode niet bij de hand.
Maar het antwoordt is nee de motor slaat niet aan.

ksie2 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als met de noodcode de motor niet aanslaat wordt het lastig.Ik ga het uitzoeken.

Gert B. (0), 16 jaar geleden

Hartelijk dank voor de moeite, die je voor mij neemt.

M.v.g.,
Gert

ejnn (0), 16 jaar geleden

[quote=Petje57]Je zult dus het chassisnummer van de auto moeten achterhalen waar de sloten uit komen. Dan kan daar de inleercode van opgevraagd worden.
Gr.[/quote]
Petje57 kan best eens gelijk hebben. Vroeger kan een storing zijn opgetreden met de computer en de rest (bv waterschade) en dat dit complete electrich netwerk is vervangen door uit een andere afkomstige auto. Je zult het moeten achterhalen bij de vorige eigenaar wat er precies is gebeurd.

Dit volgende item is ook mogelijk:
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Tevens zijn er bedrijven die de code van de oude sleutel inlezen. Daarna de oude code in de nieuwe sleutel zetten. Ik heb hier geen adres voor.

ksie2 (0) PRO, 16 jaar geleden

Je zult naar de dealer moeten om de computer uit te lezen en proberen om het chassisnr uit te lezen van de computer die er nu inzit .Als het ch nr uit te lezen is zal je de noodcode van dit ch nr op moeten vragen bij renault en proberen of deze goed is.

ejnn (0), 16 jaar geleden

Mocht alles niet lukken, bestaat de mogelijkheid om eens bij de computer te kijken of iets waar de sleutel code instaat. Hier wordt de startblokkering waarschijnlijk geregeld. Renault doet op bijna vanalles een stikker, hier staat bv een chassis nummer en datums, mogelijk ook van de andere auto. Maar reken hier niet te veel op.

cielie (0), 16 jaar geleden

Car Lock Systems B.V. - De Hoogjens 10 4254 XW Sleeuwijk - Nederland - +31(0)183 305 222
Hun kunnen je bestaande sleutel gebruiken om een nwe te maken,maar of ze de noodcode kunnen krijgen weet ik niet.
Succes

ejnn (0), 16 jaar geleden

Hallo Cielie,

Vraag, kunnen ze ook Laguna 2 kaarten kopieren?

cielie (0), 16 jaar geleden

ejnn:
Dat weet ik niet,weet uit eigen ervaring dat ze wel sleutels + code kunnen kopieren.
1 belletje en je weet het.
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.