Renault Megane: 185 euro extra sleutel

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Weet iemand of er een andere oplossing is?

Ik heb maar 1 sleutel in bezit. Bij de Renaul dealer kostte het 185 euro om er een bij te maken. Heb ik geen keus of wel??

En is het normaal als ik aan de passagierskant open maak niet alle deuren open gaan en bij de bestuurders kant wel.

gr. Hans

Sedan

Geplaatst door Sedan , lid sinds 14 jaar geleden

11 Reacties

CARS&MOTORS PRO, 14 jaar geleden

is dat echt n sleutel of n kaart
en je sleutel moet aangemeld worden voor dat ie t doet
en die deuren kan maar weet niet zeker maar kan je volgens mij zo inprogrameren

sjaak r PRO, 14 jaar geleden

Dit is nog een sleutel, maar de prijs klopt wel.
En het is normaal dat niet alle deuren mee open gaan als je hem aan passagierskant opent.

Sedan, 14 jaar geleden

dus er zit een chip in de sleutel...... en dat maakt de prijs zo hoog zekr.
Plus in instrboek zie ik een sltl met knop. De mijne heeft deze niet.........

abc PRO, 14 jaar geleden

als je geen afstands bediening hebt kun je bij de sleutelmaker een sleutel laten maken en de chip van de originele sleutel uit de sleutel halen en bij je contactslot monteren.je hebt dan geen startblokkering meer maar is een stuk goedkoper dan nieuwe originele sleutels

ejnn, 14 jaar geleden

Mocht de auto worden gestolen heb je een probleem. Als de verzekerings maatschappij de sleutels opvraagd en daar blijkt mee gerommeld te zijn, heb je een probleem. Ze kunnen zelfs zien of de orginele sleutel, welke je nieuw bij de auto hebt gekregen, naderhand een keertje is gekopieerd. Bij de sleutel makkerij maakt de kopieer apperaat (eigelijk een slijp tol) kleine karakteristieke beschadigingen, die ze naderhand kunnen terugvinden met de microscoop.

abc PRO, 14 jaar geleden

dus je zou een probleem hebben als je een gebruikte auto koopt waarbij maar 1 sleutel aan wezig is en je laat er 1 bij maken en je auto wordt gestolen?????

ejnn, 14 jaar geleden

Ho, het kan een probleem worden. Ik heb zelf gehad dat mijn auto werd gestolen en er komt een apart bedrijf langs welke de situatie beoordeeld. Je moet dus een Politie rapport hebben, twee sleutels, alle onderhouds documenten, schade papieren etc etc. Kom je in dit gesprek niet goed naar voren (verhaal, strafblad, omstandigheden, etc etc,), kunnen ze dus verder gaan zoeken (dat heeft deze persoon zelf gezegd). Ik heb terzijnde tijd op tv gezien dat ze dus aan de sleutel kunnen zien of er een replica van gemaakt is. Ik heb ook wel verhalen gehoord dat als er een sleutel weg is, je alle sloten moest vervangen, zo ver kan het gaan. Ik geef alleen aan wat ABC heeft geschreven, een zeer goede en vindingrijke oplossing is. Maar mocht de auto worden gestolen en de sleutels moeten worden ingeleverd, en de persoon van de verzekeing is ijverig, heb je toch iets uit te leggen. Mocht je dit probleem voor willen zijn, even de verzekeingsmaatschappij bellen, dus niet zeggen wie je bent, maar bellen van: ben student en ik ben een werkstuk aan het schrijven voor mijn studie etc etc.

Sedan, 14 jaar geleden

Maar dit verhaal geldt toch niet wanneer je sleutels bij laat maken door de dealer??
Want dan ga ik gewoon naar de garage terug en eisen dat ze maar de extra sleutel moeten bijbestellen.

In het koopcontract staat ook dat ze de sleutels bij gaan bestellen, ze kwamen met die smoesjes van het duurt wat langer. Ik was toen zelf naar de dealer gegaan en daar zeiden ze dat het 5 dagen duurt??!!
Tot op heden hopen ze dat ik het maar zelf regel............

ejnn, 14 jaar geleden

De garage houder heeft wel schik. Ik zou mij niet zo echt druk gaan maken wat ik geschreven heb voor een megane uit 2000. Het kan gebeuren dat ze gaan controleren. Ik denk hoe nieuwer de auto, hoe meer moeite ze gaan doen (denk aan VW, Audi etc). Trouwens als de garagehouder dit gaat regelen zou ik me helemaal niet druk maken.
Maar mocht je auto worden gestolen, geef dan het koopcontract niet, waarin staat dat er een sleutel is bijgemaakt. Alleen voor de zekerheid, om problemen voor te zijn. Verzekeringsmaatschappijen kunnen soms zeer moeilijk doen.

Abba, 14 jaar geleden

beste oplossing voor rond 35 euro is, om bij sleutelmaker een sleutel te laten namaken. Dus de chip van je sleutel wordt gekopieerd en in een nieuwe sleutel geplaatst, dus dan heb je als het ware twee dezelfde sleutels. Niet alle sleutelmakers kunnen dit doen. Ik heb zelf in Utrecht laten doen, weet de naam niet meer, als je geen een kan vinden, dan zoek ik de naam voor je op.

ejnn, 14 jaar geleden

Dat is correct, echter de afstand bediening om de auto te openen zit er niet bij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.