Renault Megane cabrio : Wegvallen van de stuurbekrachtiging!

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16v

Beste mensen, ik ben sinds kort de trotse eigenaar van een renault megan coupe cabrio van 2001.
Ik heb deze auto net 8 weken en de eerste mankementen beginnen te verschijnen. Het eerste; de motor loopt met een stationair van net boven de 700 normaliter is dit rond de 900 heb ik me laten informeren. Tijdens het rijden en voornamelijk bij koude motor en het maken van een bocht valt zo nu en dan de stuurpomp weg, ikzelf denk dat dit te maken heeft met het lage toerental van de auto/pomp. De dealer weet het probleem echter niet te vinden en uitlezen van de computer mocht ook niet baten, ( geen storingen ).. Graag vraag ik jullie hulp, om dit mankement alsnog op te lossen. Misschien een bekend probleem voor de meeste van jullie?

Ik hoop op enkele helpende reacties!

Bij voorbaat dank,

Nabil

Nabil B

Geplaatst door Nabil B (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Riel (0) PRO, 16 jaar geleden

Controleer eerst eens het olieniveau van de stuurbekrachtiging.

Nabil B (0), 16 jaar geleden

Oliepeil is correct.

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat je kunt proberen is om de olie van de stuurbekr te verversen.

Nabil B (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie, ik heb de olie vervangen echter is het probleem niet verholpen. Wat kan ik doen aan het lage toerental van 700 toeren? alvast bedankt.
Mvg

Treb (0), 16 jaar geleden

Moi,
Ik weet niet of dit verhaal ook voor een Megane opgaat, maar het volgende heb ik ooit bij de hand gehad:
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...
(Het was dus idd de massakabel)
Groet,
Bert

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

700 toeren is vrij normaal, 900 zou die alleen direct na de start zijn. Bekijk het verhaal van Bert eerst eens, dat is een goede tip.

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

gasklep reinigen en als dat niet helpt stuurbekrachtings contact doorverbinden wbt het toerental.uitvallen van stuurbekrachtiging ligt vaak aan het stuurhuis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.