Renault Megane: verklikker verlichting

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 e

De verklikker van mijn verlichting doet het niet meer.
Wie weet bij welke zekering ik dit moet zoeken?

meganecoupé123

Geplaatst door meganecoupé123 , lid sinds 13 jaar geleden

6 Reacties

joëlcotech PRO, 13 jaar geleden

Hallo,
Bedoel je enkel het groene lampje op je insrumentenpaneel? Dan is waarschijnlijk enkel het lampje in je paneel stuk. Makkelijk te vervangen. Roostertjes luidsprekers bovenop je dashboard losklikken. Hier zitten 2 schroeven, 1links en 1 rechts uiteraard. De volledige bovenzijde van je dashboard moet eraf, je klikt het los door het naar je toe te trekken. Daarna je instr.paneel demonteren en lampje 1,2W vervangen. Lijkt moeilijk, maar is het uiteindelijk niet... Succes!

meganecoupé123, 13 jaar geleden

nee, ik bedoel niet het groene lampje maar het zoemgeluid dat de auto maakt als je het licht aan hebt en je de portierdeur opendoet.
Iemand een idee?

joëlcotech PRO, 13 jaar geleden

Hallo,
controleer even of je binnenverlichting aan gaat als je de bestuurdersdeur opent, en uitgaat als je ze sluit.
Is dit niet het geval is je deurschakelaar defect. Succes!

meganecoupé123, 13 jaar geleden

de binnenverlichting doet t en gaat ook uit als je auto weer afsluit met de centrale deurvergrendeling.
Als je de auto start dooft de binnenverlichting ook langzaam dus daar is alles o.k.
weet jij misschien waar de zoemer zit, kan ik controleren of er misschien daar n los contact zit.
groetjes

joëlcotech PRO, 13 jaar geleden

Sorry, maar toch nog één testje is noodzakelijk! Omdat de binnenverlichting ook aangestuurd wordt door het regelapparaat van de centrale vergrendeling, mag je het zo niet testen. Het zoemertje wordt gestuurd door het schakelaartje in de deur. Start de auto, laat het lichtje doven, open nu met draaiende motor de bestuurdersdeur. Gaat dan ook het binnenlichtje aan? Ook het lampje in het midden van je dashboard dat een "open deur" aangeeft moet branden.
Het zoemertje zit volgens mij op de relaisplaat onderaan het dashboard aan bestuurderszijde. Dit is een soort centraal regelapparaat. Het zoemertje is lichtgrijs en heeft de vorm van een relais met een roostertje zoals een luidspreker, maar in het klein...
Succes!

meganecoupé123, 13 jaar geleden

alle lichten die moeten branden gaan branden, alleen geen zoemer.Ben bij renault geweest en heb nieuw zoemertje gemonteerd.probleem opgelost.Bedankt voor je informatie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.