Renault Scenic: Verlichting achteruitrijden gaat niet branden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4M 1.6 16v

Goedemorgen,

Eind vorige week stond hier een Scenic 2 en daarvan branden de achteruitrijlichten niet van met inschakelen in zijn achteruit. De schakelaar is al vervangen en de bedrading vanaf de zekeringskast in de motorruimte is goed. Vanaf die zekeringskast gaan er een gele en een witte draad naar de achteruitrijlampschakelaar, de bruine schakeldraad(denken we) gaat de kabelboom in en we vermoeden dat die naar de zekeringskast in de motorruimte gaat, we kunnen hem echter niet meer vinden.
Probleem is dus eigenlijk dat er geen massa-signaal naar het achterlicht word gestuurd vanaf die zekeringskast maar wij niet zeker weten of dit ook via deze kast gebeurd!

Wie weet raad alvast bedankt voor reacties.

runtoteun

Geplaatst door runtoteun (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

op de gele kabel moet je een plus krijgen op contact.de witte is voor de achter uitrijlampen de bruine geeft een signaal naar de computer als die in zijn vrij staat zodat er gestart kan worden

runtoteun (0) PRO, 17 jaar geleden

Bedankt voor de info, bij navraag bij de monteur blijkt er op de gele kabel geen plus te komen, ook niet bij de zekeringsast onder de motorkap, hier zal de fout wel inzitten. Ik kan hieruit opmaken dat de bruine kabel naar de computer gaat, en de witte dus naar de achteruitrijlichten.
De zekeringskast zal wel defect zijn, is het niet handig om deze te omzeilen met een andere kabel na contact te monteren. Zal dit slagen of juist niet vanwege de Canbus?

Laat maar weten,

Gegroet

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

zou eerst proberen een apparte plus op de gele kabel te zetten .dan blijft de rest intact

runtoteun (0) PRO, 17 jaar geleden

Gaan we doen, a.s. vrijdag komt de auto weer terug en dan leggen we een kabeltje met Plus vanaf contact naar die gele draad.
Badankt voor de tip, gegroet maar weer.

runtoteun (0) PRO, 17 jaar geleden

Het is gelukt, dankzij een kabel vanaf contact naar de gele kabel op de schakelaar is het probleem verholpen. ABC bedankt voor t meedenken.

Groeten van Teun

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.