Renault Megane 1998: verlichting klokje/thermometer

Bouwjaar: 1998

Goedenavond, sinds enkele weken is de verlichting van het klokje en buitentemperatuurmeter van mijn Mégane Cabrio 1.6e uit 1998 defect (alles is verder is orde zowel de zekeringen als bedradingen en fittingen). De vraag is hoe ik dat onderdeel kan demonteren om het lampje te vervangen zonder dat het hele frontpaneel losgemaakt moet worden en als dat moet hoe dan te werk te gaan zonder onherstelbare gevolgen. Kan iemand me hierover raad geven? Met dank bij voorbaat en vriendelijke groeten.

NicolaasVD

Geplaatst door NicolaasVD (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RPJdeWeert (0), 9 jaar geleden

Simpel:

- Luidsprekerroosters verwijderen
- Speakers verwijderen
- Dan zie je links en rechts 1 torx 20 schroefje zitten, verwijderen
- Het bovenpaneel kun je nu lostrekken. Schuift richting de voorstoelen en iets omhoog, zit geklikt. Mag je gerust een flinke ruk aan geven.
- Het klokje zit met 3 torx 20 schroefjes vast, als je deze verwijderd hebt dan kun je aan de achterkant het lampje vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.