Renault Megane: Vermogen valt weg bij hoge toeren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9Dci

Hallo,

Ik heb sinds kort een probleem met mijn Megane 1.9Dci. Bij hogere toeren dan 3000rpm valt alle vermogen weg. Als ik de auto laat uitrollen en hem uitzet en vervolgens weer start, is het vermogen weer terug. De auto loopt voor de rest prima. Er zijn geen storingen in het dashboard.

Kan het zijn dat dit iets met de turbo te maken heeft? Onlangs heeft de auto flink olie gelekt, waarna een olieleiding van de turbo kapot bleek te zijn. Deze is inmiddels vervangen.

Weet iemand raad?

Bij voorbaat dank,

gr. Michel

Ravinho

Geplaatst door Ravinho (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het vermogen na opnieuw starten terug is, is er sprake van noodloop (motorcomputer beperkt het vermogen).
Uit laten lezen, het beste rijdend na opwekken van de fout. Dat scheelt een hoop gezoek en gegis.

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

Het lijkt erop dat je turbo is overleden, waarschijnlijk door de kapotte olieleiding nu gevolgschade? Een turbo komt meestal pas rond de 2000 toeren in en als je dan doortrekt en het motormanagment krijgt signalen dat de vuldruk bij deze gasstand niet volgens specificatie is dat de motor in noodloop gaat. Ik geef maar een mogelijke oorzaak, ik ken verder niet het systeem van deze motoren.
succes met het verhelpen.

Ravinho (0), 12 jaar geleden

Als de turbo overleden zou zijn, zou ik dat niet ook merken aan andere factoren? Auto pakt 'onderin' prima. Pas als ik de autoweg opga en echt snelheid maak, lijkt het mis te gaan. Ik hoor ook verder geen rare geluiden e.d.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.