Renault Megane: Auto start niet meer na poging tot schoonmaken van de stappenmot

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste,

Ik heb op mijn oprit een renault megane coupe 2.0 staan. Hiervan was de versnellingsbak kapot, en wou ik later mee aan de gang gaan.
Naast de versnellingsbak, liep de motor 'onrustig'. De toeren schommelde een beetje, en stationair viel hij NET niet uit.

Nu had ik op internet gezien dat het onrustige gedrag aan de stappen motor, gas klep? of map sensor kon liggen.
Ik had de motor kap open gezet, en zag het vacuüm slangetje zitten. Deze heb ik los gemaakt om te kijken of deze beschadigd was.
Daarna heb ik de stekker van de map sensor ook los gemaakt, om te kijken of deze niet verrot was. Maar deze was ook nog 100%.

Toen ging ik even naar de winkels, nam 't slangetje met me mee om hier vervanging voor te zoeken (hij was nog goed op 't oog, maar wou 'm toch vervangen aan gezien ik toch wat dingetjes moest halen).
Hellaas, dealer dicht. Toch het slangetje maar weer gemonteerd. Daarna heb ik de lucht filter gedemonteerd en hier een open luchtfilter geplaatst.

Vervolgens wou ik de motor weer starten om te kijken of er veel verschil in 't geluid zat. Hij deed er moeilijk over, en ging aan maar ook meteen weer uit.
Na een paar keer proberen was de accu leeg (zat al niet erg vol..). Ik had hem aan de oplader gezet, en het originele filter terug geplaatst & na gekeken of de mapsensor wel goed was aangesloten. Maar dit was wel 't geval.
Nadat de accu opgeladen was, weer geprobeerd.. Maar nu slaat hij helemaal niet meer aan. Ik hoor alleen de start motor draaien, en that's it.

Kan iemand me hierbij helpen?

Alvast bedankt!

cake masher

Geplaatst door cake masher (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RPJdeWeert (0), 12 jaar geleden

Heb je de startonderbreker wel gedeactiveerd?

RPJdeWeert (0), 12 jaar geleden

Ik zag op meganeclub.nl dat het probleem opgelost is, het was inderdaad de startonderbreker.

abc (0) PRO, 12 jaar geleden

fijn dat ie dat hier ook ff meld

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.