Renault Clio: Vernieuwen Koelvloeistof blauw of groen?

Bouwjaar: 1997

Hallo, ik wil de koelvloeistof vervangen maar las laatst iets over de juiste kleur nemen (blauw i.p.v. groen) in verband met aantasting tempsensors. Kan dit echter in dit forum niet meer terug vinden. Weet iemand hoe dit zit en waar op te letten? Zijn er nog speciale onluchtingsplekken? Betreft clio automaat 1.4 1997. Alvast bedankt.

hoogfrequent

Geplaatst door hoogfrequent (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

http://www.kroon-oil.com/nl/
Voor de Clio vind je de Coolant SP 12 deze is prima geschikt. Kleur is roze maar ik weet niet of dit alles zegt. Eerder groene vloeistof in een R19 gehad en na een half jaar was de radiateur rot.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

deze auto hoort in, de 'ouderwetse' groene of blauwe.

indd groen en blauw is het zelfde en kan door elkaar gebruikt worden.

hoogfrequent (0), 18 jaar geleden

Alvast bedankt voor jullie reacties. Heb zojuist de website van Kroon-Oil bezocht. Schrik me rot van al die mogelijkeheden. Vroeguh had je alleen antivries. Coolant SP12 (roze) wordt door Kroon Oil aanbevolen voor alle Renaults en is kennelijk een merkeigen kleur voor o.a Renault. Zal morgen Brezan eens bezoeken.

hoogfrequent (0), 18 jaar geleden

Vanmorgen bij Brezan gaven ze aan de rode (Coolant 12 van Kroon Oil) te moeten gebruiken. Overigens kan ik op de kachelslangen geen ontluchtingsnippel vinden. Op de radiator zit op de plek waar volgens vraagbaak een ontluchtingsnippel hoort te zitten wel een plastic knop maar deze lijkt vast gemonteerd te zijn. Betreft E7J (1400cc) motor. Kennelijk alleen te ontluchten via expansievat???

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

de zogenaamde roze of rode koelvloeistof kan en mag er in........ maar is absoluut niet verplicht.

de blauwe of groene voldoet prima voor deze auto, en is stukken goedkoper...

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Richard, voordat je de nieuwe erin doet, even de onderste radiateur slang leeg en thermostaathuis los en het zaakje even doorspoelen. Je zult ervan staan te kijken wat voor "zooi" er mee naar buiten komt.

hoogfrequent (0), 18 jaar geleden

Mensen allemaal bedankt voor de tips. Nu maar hopen op boven het vriespunt want nu is het me te koud om buiten aan de gang te gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.