Renault Twingo: Versnellingsbak??

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Twingo van 2001 heeft 88000km gelopen en heeft een rammel in de bak(handgeschakeld) bij alle versnellingen vooral op lage snelheid hoor je en kloppend geluid. Geluid blijft aanwezig bij het intrappen van de koppeling. Wanneer ik de auto laat uitlopen en de bak in neutraal zet is het geluid weg. Wie weet wat dat zou kunnen zijn.

slavko1990

Geplaatst door slavko1990 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Kan je nog zeggen of het tempo van het geluid op loopt met de wagensnelheid of loopt het op met het motortoerental. In het eerste geval zit het in de eindaandrijving . Het kunnen dan ook de aandrijfassen zijn . Laat er een deskundige mee rijden dan hoor je wellicht of je op zoek moet naar een andere bak. Groeten.

slavko1990 (0), 13 jaar geleden

Het geluid loopt met de wagensnelheid synchroon en verdwijnd wanneer ik onder het rijden de bak in neutraal duw. Volgens mij zit het dan niet in de aandrijving en/of differentieel, maar in de versnellingen zelf??

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Had je de laatste tijd geen last van olie-lekkage, Plastic dop even openen en als er veeeeel te weinig in zit is de 5e versnelling wel verbrand. Hoeslekkage aan de linkerkant van de bak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.