Renault Megane: versnellingsbak

Bouwjaar: 1997

Zit vast in 3e versnelling. Pook staat in neutraalstand. Kan alleen de achteruit nog schakelen, maar dan blokkeert uiteraard de bak. Kan de pook niet in standen van andere versnellingen zetten. Lijkt wel of binnen in de bak de schakelhandel ergens naast is geschoten. Weet iemand of dit vaker voorkomt en wat te doen om goed te repareren?

w11884

Geplaatst door w11884 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

schakelaar van de achteruitrijlampen eruit draaien en dan kijken wat er gebeurd

caddy1492 (0) PRO, 18 jaar geleden

achterste deksel erafhalen. daarbij opletten of het oliepijpje in het deksel niet verbuigt of afbreekt. deksel recht erafhalen. vervolgens kijken of een van de twee schakelstangen die naast elkaar zitten wel in de ruststand liggen. ze moeten ongeveer gelijk met het huis liggen. ook de bevestiging van de tandwielen van de 5 controleren of deze wel vast zitten.

mark7254 (0), 18 jaar geleden

staat bak niet in twee versnellingen?,optie van ksie niet verkeerd.als dak in twee versnellingen staat deksel achterkant bak los halen en met beugeltje schakelas weer op zijn plaats trekken en achteruit schakelaar vervangen.

w11884 (0) PRO, 18 jaar geleden

Klein blokkeerpennetje die in de schakelstang van 1e en 2e versn. zit is waarschijnlijk met monteren van de bak (lagers waren vervangen) eruit geschoten. Teruggemonteerd en schakelt nu weer goed. bedankt voor de tips om deksel eraf te halen en schakelstangen te vergelijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.