Renault Megane-Scenic 1.9TDI: distributieriem

Bouwjaar: 1998

Ik ben de riem aan het vervangen, volgens het handboek moet ik onder een steun (pendelophanging met uitslagbegrenser) verwijderen,ik kan hier geen steun ontdekken wel een motorsteun boven in de buurt van de nokkenasrol. Moet ik deze verwijderen? Tevens kan ik geen bout ontdekken die ik aan moet draaien om de riem te spannen. Spant de riem automatisch via een veer in of bij de spanrol? Wie kan mij helpen!

Jelle60

Geplaatst door Jelle60 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

met de steun bedoelen ze waarschijnlijk de onderste trekker van de bak naar de motorwieg,u moet zelf een boutje(denk m6) in de daar voorziene schroefdraad(rechts van de spanrol) draaien en zo de riem aanspannen

Jelle60 (0), 18 jaar geleden

Welk onderdeel beschrijf je precies "onderste trekker van de bak naar de motorwieg" Het is me niet duidelijk.

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

wel onderaan de motor gaat er een trekker(in de vorm van een acht) bevestigd door twee bouten van de motor naar de achterkant van de motorwieg.zit in de buurt van de uitlaat.
de bovenste motorsteun moet u natuurlijk ook verwijderen

safrane10695 (0), 18 jaar geleden

gewoon alles wegnemen wat ge denk dat zit me in de weg.
bijspannen via dat boutje en zie dat dei riem niet te los en zeker niet te vast zit want ze zijn zeer gevoelig.
pascal

Jelle60 (0), 18 jaar geleden

Heb inmiddels de riem vervangen, en dit is goed gegaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.