Renault Megane: snelheid (GAL)-signaal wel of niet op ISO-stekker?

Bouwjaar: 1999

Ik wil een JVC navigatie (DIN-model) in mijn Renault Mégane uit 05-1999 (nieuw model) plaatsen; aansluiting geschiedt eenvoudig d.m.v. de iso-connectors. Het enige waar ik niet zeker van ben is of de iso-connector van de Mégane uit 1999 beschikt over het snelheids (GAL) signaal die de navigatie nodig heeft om te kunnen functioneren. Weet iemand of deze reeds aangesloten is en zo niet; waar kan ik het signaal dan vanaf halen? Alvast bedankt!

Mark7273

Geplaatst door Mark7273 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Sindala (0), 18 jaar geleden

Volgens mij is het zelfde als de scenic, ik heb dan een VDO ingebouwd. Als in de ISO stekker het kabeltje zit (in de hoek) dan wel.
Anders je dashbord en meterpaneel los maken en dan is het de zwarte stekker (3e steker van links) de grijze kabel (onderin).
Ik wil nog een instructie op mijn site zetten met foto's als je die wil zien....

Mark7273 (0), 18 jaar geleden

Ik heb 't inderdaad ook eens in een Scénic uit 2000 gebouwd en daar zat het signaal al op de ISO-stekker; aangezien deze Mégane een jaar ouder is vroeg ik mij af of deze al voorbereid was... Als je de foto's wilt plaatsen heel graag; ik heb liever teveel als te weinig info!

Sindala (0), 18 jaar geleden

het is ff een omweg maar: http://www.sindela.tk/ via de scenic naar
April 2005: Katalysator vervangen
en dan bij: "Zie voor fotos's" daar heb ik de foto's van mijn paneel staan.

Waar ik ook tegen aan liep was dat de +12v ontstekingsplus niet voldeed en heb die van de carkit moeten gebruiken (is ooit door KPN geplaatst), elke keer als met starten ging het systeem uit.....

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Die link van Sindala is niet van toepassing op jouw auto. Het snelheidssignal zit in de ISO-stekker; dunne grijze draad.

Als je problemen krijgt met je geschakelde +, haal hem dan van je remlichtschakelaar.

Mark7273 (0), 18 jaar geleden

Ik ga het komend weekend eraan prutsen; ik laat weten hoe 't gegaan is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.